logo F1live.cz

Je to tam! Števo Eisele a Pepa Král budou komentovat F1 i na stanicích Nova Sport

EisKing v Ostrave
© Lukáš Wagneter
Milan Kubala
Milan Kubala17. 12. 2023

Čeští a slovenští fanoušci Formule 1 ani od nového roku nepřijdou o oblíbenou komentátorskou dvojici. Spolu s přímými přenosy F1 se na kanály Nova Sport stěhují i Števo Eisele a Pepa Král.

Pokud jste v neděli navštívili Bratislavu na EisKing Tour s Mikou Häkkinenem, dozvěděli jste se o velké novince jako první. Když se nám Števo s Pepou „přiznali“ k tomu, že show se ani zdaleka nekončí a v následující sezóně budou pokračovat na stanicích Nova Sport, celou NTC arénu ohlušily ovace více než 3200 formulových fanatiků. Můžeme říci, že fanoušci F1 dostali první vánoční dárek v týdenním předstihu.

“Červená světla zhasnou i dvanáctou sezonu po sobě! Jsem šťastný, že vás na Nova Sport budeme spolu s Josefem Králem a celým týmem osobností doprovázet královnou motorsportu. Nezáleží na tom, komu fandíte, protože F1 je naší společnou srdeční záležitostí, která spojuje celou československou formulovou rodinu. Už teď se nemůžeme dočkat nové sezony, a hlavně odhalení všech překvapení, které pro fanoušky chystáme,” řekl Števo Eisele při příležitosti oznámení spolupráce s Nova Sport.

Števův dlouholetý parťák Pepa Král navázal: „Mám obrovskou radost a už teď se nemůžu dočkat nového ročníku 2024 na Nova Sport. Formule 1 jde dál a my s ní! Takže si to pojďme všichni společně užít. Z pohledu pravidel máme před sebou skvělou budoucnost, při které rozhodně nesmíte chybět. Těšíme se na společné sledování.“

Když jsme se na podzim dozvěděli o tom, že přímé přenosy získala Nova Sport, o komentátorech ještě nebylo rozhodnuto. Jak přiznal samotný šéf sportu TV Nova Dušan Mendel, o komentátorské pozice byl obrovský zájem a není se čemu divit. Byli to však především Števo a Pepa, kdo se výrazně podílel na tom, že Formule 1 je v našich končinách tak oblíbená.

“Vyslyšeli jsme silné volání odborné veřejnosti a fanoušků F1 a domluvili jsme se Števem a Josefem. Kandidátů na tuto exponovanou pozici bylo mnoho, ale zvítězila mimořádná kvalita a profesionální přístup obou komentátorů, kteří formulí žijí jako málokdo,” uvedl na okraj nových přírůstků v týmu komentátorů šéf sportu TV Nova Dušan Mendel.

Nova Sport zatím neinformovala o tom, na kterých kanálech ze své sportovní čtyřky bude vysílat přímé přenosy. Ujišťuje, že více informací nám poskytne na tiskové konferenci 15. února.