logo F1live.cz

Máme nejlepší jezdeckou dvojici ve Formuli 1, prohlásil Brown

Lando Norris, Zak Brown, Oscar Piastri, Andrea Stella
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 1. 2024

Jezdecká dvojice týmu McLaren patří nepochybně mezi nejkvalitnější ve Formuli 1. Oscar Piastri předváděl ve své nováčkovské sezóně úchvatné výkony a Lando Norris se již etabloval mezi hvězdy. Úkolem vedení týmu je udržet je pohromadě, neumožnit přílišnou rivalitu a dodat jim auto s vítězným potenciálem.

Zak Brown je ochotný udělat vše a ještě mnohem více, aby oba udržel v týmu co nejdéle. S Landem Norrisem chce podepsat novou smlouvu s dvouletým předstihem a Oscara Piastriho si dokázal zajistit do konce sezóny 2026. O schopnostech těch dvou nikdo nepochybuje, mnozí si myslí, že tvoří nejlepší jezdeckou dvojici ve Formuli 1. Připojil se k nim samozřejmě i jejich šéf.

„Potřebujete dva nejlepší jezdce na světě. Myslím si, že máme nejlepší jezdeckou dvojici ve Formuli 1,“ prohlásil Brown pro televizi Sky. Toho však čeká poměrně nesnadný úkol. Pokud chce Norrisa udržet, jedinou cestou je postavit mu vítězné auto, což je ve Formuli 1 ta největší a nejtěžší úloha.

„S oběma máme trochu času a prostoru k dobru, ale když to chcete tak říci, tak Lando je určitě žádaným zbožím. Rádi bychom si ho tedy pojistili dříve než později. Myslím si však, že se mu v McLarenu velmi líbí – jeho snem je vyhrávat závody a společně získat titul mistra světa. Myslím si, že Lando vsází vše na to, že to s námi dosáhne,“ řekl Brown.

Hrozba odchodu je však pořád tu a je přítomná. Je možné, že Norris s podpisem nové smlouvy s McLarenem nebude spěchat. Tým se nyní musí činit a přimět svou jezdeckou hvězdu, aby svou budoucnost spojila právě s továrnou ve Wokingu. Zdá se, že nyní mají vše, infrastrukturu, zázemí, kvalitní lidi a zdroje. Chybějí už „jen“ vítězství a tituly.

„Zdroje nyní máme přesně na tom správném místě. Jsme ziskový závodní tým, což je skvělé. Maximálně jsme naplnili rozpočtový strop. Zdroje již nebudou překážkou při získávání čehokoli, včetně jezdců,“ řekl Brown.

Související zprávy