logo F1live.cz

Brown varuje před Red Bullem: Mohou nám připravit nepříjemné překvapení

Max Verstappen a Oscar Piastri
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 1. 2024

Najde někdo v roce 2024 dostatek nápadů a sil, aby nechal zapomenout na dominantní výkon Red Bullu v minulé sezóně? McLaren rozhodně patří mezi týmy, na které se před startem sezóny soustředí velká pozornost. Vloni tento tým zaujal ohromujícími zisky při vývoji, ale jeho šéf Zak Brown varuje, že o vývoji Red Bullu jsme se toho mnoho nedozvěděli.

S čím přijdou obhájci titulu v nové sezoně a s čím přijdou jejich největší soupeři. I když se dominance Maxe Verstappena zdála být neotřesitelná, konkurentům možná budou stačit dvě desetiny k dobru a dokážou kompletně změnit rozložení sil na startovním roštu. Rok 2024 tak jako vždy doprovází velká očekávání, ale zároveň může přinést velké zklamání.

Šéf McLarenu Zak Brown si velmi dobře uvědomuje celkovou situaci, ale pro něho jako závodníka a šéfa týmu musí být cíl jasný. „Cítím se sebevědomě. Myslím si, že dámy a pánové v McLarenu odvedli během zimní přestávky fantastickou práci,“ řekl americký byznysmen na představení nového lakování týmu pro rok 2024.

„Samozřejmě, s novým autem budeme pokračovat ve vývoji. Ještě nekončíme, jen jsme představili nové lakování – můžete očekávat další zlepšování,“ řekl Brown, jehož tým začal minulou sezónu jako velké zklamání a propadák, ale zakončil ji jako jedna z největších nadějí na zdolání Red Bullu.

Jeho kolega a šéf závodního týmu Andrea Stella přitom řekl, že vývoj McLarenu zatím nenarazil na žádný strop a inženýři nadále nacházejí časové zisky stejným tempem jako v minulém roce. Neexistuje tedy důvod, proč by měla stáj z Wokingu na začátku roku 2024 očekávat něco horšího, než zažívala na konci sezóny 2023.

„Určitě chceme pokračovat a nadále zmenšovat naši ztrátu na čelo. Myslím si, že minulou sezónu jsme zakončili jako druhý nebo třetí nejrychlejší tým v závislosti od okruhu. Red Bull však loni určitě nevypadal, že tým vyvíjel maximálním možným tempem. Všem nám tedy mohou připravit nepříjemné překvapení,“ řekl Brown.

Související zprávy