logo F1live.cz

Spekulace o přestupu do Red Bullu jsem si užíval, přiznal Norris

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 1. 2024

O Landa Norrise se celá léta zajímal Red Bull, což nahrávalo některým médiím. Ty opakovaně a nástojčivě tvrdily, že se už už schyluje k Britovu přestupu ke konkurenci. Rodák z Bristolu se však nad těmito fámami pouze pokaždé pousmál, protože od začátku věděl, že zůstane věrný McLarenu, s kterým v pátek prodloužil kontrakt na několik následujících let.

Tým z Milton Keynes si na Landa Norrise dělal zálusk už od jezdcových juniorských dob a usiloval o něj i poté, co mu ho vyfoukl McLaren. Vedení rakouského celku a dokonce i Max Verstappen se nechávali v průběhu let opakovaně slyšet, že by se spolupráci s 24-letým Angličanem naprosto nebránili.

Slova předních představitelů Red Bullu měla za následek, že se celé věci chytilo několik bulvárněji orientovaných médií, která považovala Norrisův přestup do Red Bullu za téměř hotovou věc. Pilot McLarenu se však nad takovými a obdobnými informacemi jen v duchu smál. Dobře totiž věděl, že nic z toho se nestane – tedy alespoň v blízké budoucnosti.

„Spekulace o přestupu jsem si popravdě řečeno užíval,“ prozradil šestý muž uplynulého šampionátu. „Velkou pozornost jsem jim však nevěnoval. V první řadě se vždy soustředím na to, na co se mám,“ doplnil vzápětí.

Norris prodloužil smlouvu s McLarenem s dvouletým předstihem. Proč tak brzy? Brit prý na jedné straně neviděl důvod otálet, a za druhé, chtěl vyslat signál směrem dovnitř týmu, že nemá ani v nejmenším zaječí úmysly.

„Jsem si jistý, že když jste součástí nějakého celku a vidíte, že jeden z vašich jezdců je spojován s jiným týmem, není vám to příjemné a občas se nad tím v mysli pozastavíte,“ poznamenal držitel třinácti pódiových umístění. „Kontrakt s McLarenem jsem prodloužil i proto, aby mi v týmu o něco více důvěřovali a zároveň já ukázal jim, že jim důvěřuji. Podepsání smlouvy považuji za v současnosti snad nejdůležitější věc a mám z toho obrovskou radost.“

„Teď jsou si v týmu více jisti tím, že jsem oddaný týmu. Vidí, že jsem si z Ferrari, Red Bullu, Mercedesu a nevím koho ještě vybral právě McLaren. Domnívám se, že to, abych podepsal smlouvu, bylo ještě důležitější než pro mě pro ně. Mě bota až tak netlačila, protože jsem si všechny tyto spekulace a konspirace v současnosti ai dříve náležitě užíval,“ dodal Norris.