logo F1live.cz

Jak se Pérez uskromnil: Mexičan už nechce být mistrem světa, jen zůstat v Red Bullu

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár17. 2. 2024

Jedním z pozorně sledovaných mužů startovního pole je v současnosti Sergio Pérez. Mexičan už totiž nějaký ten pátek zaostává za očekáváními a jeho setrvání v Red Bullu je více než nejisté. Rodák z Guadalajary však věří, že nadcházející sezóna se bude nést v pozitivnějším duchu než ta předchozí a doufá, že v Milton Keynes zůstane i po skončení roku 2024.

Zatímco loni Pérez velkohubě prohlašoval, že hodlá získat mistrovský titul, před začátkem aktuálního ročníku má mnohem skromnější cíle. Třiatřicetiletý jezdec se už, zdá se, smířil se svým postavením a namísto toho, aby se díval dopředu a dával si smělé předsevzetí, si raději chrání zadní vrátka.

Těmi by totiž mohl do Red Bullu v dohledné době proklouznout nový, mladší a především rychlejší pilot, který by Péreze nahradil. Vítěz šesti velkých cen však udělá vše pro to, aby k něčemu takovému nedošlo a věří, že nakonec „červené býky“ přiměje si ho ponechat.

„Působím ve skvělém týmu. Je úžasné být součástí rodiny Red Bullu. Uvidíme, co přinese budoucnost,“ vyjádřil se Sergio Pérez, jehož slova cituje RacingNews365.com. „Zatím se plně soustředím na začátek ročníku. V ideálním případě budu za tento tým jezdit i v dalších letech.“

Pérez vstoupil do minulé sezóny jako velká voda. Z prvních čtyř GP ovládl hned dvě a Maxovi Verstappenovi byl vyrovnaným soupeřem. Namísto toho, aby se plně soustředil na své výkony, však začal na plné ústa prohlašovat, že se hodlá stát mistrem světa. A to byla chyba.

Nizozemce totiž Mexičanova slova podnítila k lepším výkonům a v současnosti už trojnásobný šampion roznesl svého týmového kolegu doslova a do písmene na kopytech. „Checo“, jak zní jezdcova přezdívka, se z debaklu poučil, před nadcházející sezónou srší skromností a nestanovuje si žádné velkolepé cíle.

„Očekávám rušný začátek sezóny,“ poznamenal Pérez. „Mým cílem bude soustředit se na prvních pár závodů. Nehodlám si stanovit nějaké deadliny nebo něco podobného. Zpočátku se chci jen zaměřit na prvních pět závodů, a to, abych z nich vytěžil co nejvíce. Domnívám se, že mi odeberou hodně energie, a proto se nechci rozptylovat tím, co přijde potom,“ vysvětlil pilot Red Bullu.