logo F1live.cz

První trénink viděl bizarní odstoupení Leclerca a nejrychlejší čas Verstappena

Charles Leclerc
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 5. 2024

Po Číně máme v Miami na programu další sprintový víkend, což znamená, že jediný šedesátiminutový trénink je naprosto klíčový. Bohužel si to příliš k srdci nevzal Charles Leclerc, který odstoupil již po několika minutách kvůli dosti bizarní chybě. Zatímco soupeře připravil „jen“ o pár minut, sebe a svůj tým připravil o celý trénink, který nakonec ovládl Max Verstappen.

K chybě monackého závodníka došlo v pomalé šestnácté zatáčce. Leclerc se roztočil, což se stává, ale následně se dost nešikovně pokoušel otočit. Otočka o 180 stupňů mu nevyšla. Trať je v tomto místě velmi úzká a couvání bylo velmi náročné. Charles po několika pokusech pravděpodobně spálil spojku a musel vystoupit z auta.

V této důležité chvíli celého víkendu tak Ferrari zůstalo na trati pouze s jedním autem. Dost nepříjemné to není jen pro Leclerca, ale pro celý jeho tým, který tímto přišel o důležitá data.

Trénink však po restartu pokračoval dál. Nejprve probíhal v dosti strnulé atmosféře, protože týmy opět musely šetřit pneumatiky. Na rozdíl od tréninku v Číně se však v samém závěru více odhodlaly a obuly měkké pneumatiky. Číst něco z výsledků by však bylo pořádně odvážné. Mnozí zajeli své nejrychlejší časy až na druhý pokus. Platí to i o prvním Maxovi Verstappenovi a třetím Carlosovi Sainzovi.

Druhý Oscar Piastri, který má podle slov svého šéfa na autě jen část z vylepšení McLarenu, skončil na druhém místě. On však na rozdíl od čtvrtého George Russella dokázal svůj čas zajet na první pokus.

Jak vidíte, výsledky jsou pořádně promíchané a nepřehledné. Už od 22:30 se však dozvíme vše podstatné, jelikož v této době nás čeká sprintový rozstřel, který určí pořadí na startu sobotního sprintu.

FOM

Live

Související zprávy