logo F1live.cz

Piastri: Je to zvláštní

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala4. 5. 2024

Oscar Piastri teprve podruhé v sezóně v souboji na jedno kolo zdolal týmového kolegu Landa Norrise. I on byl však zklamaný. Očekával mnohem více než šesté místo ve sprintové kvalifikaci.

Australan má na rozdíl od zkušenějšího týmového kolegy nasazenou polovinu výrazného balíku vylepšení, které McLaren přivezl do Miami. Ve sprintové kvalifikaci však nijak výrazně nezaostával. V SQ1 byl druhý a v SQ2 šestý.

Ve třetí části mu stejně jako Norrisovi nevyšel první sektor, po kterém už bylo obtížné vrátit se do hry o vyšší příčky. „Nevím, jestli se v SQ3 změnila trať, nebo jsme si všichni mysleli, že měkká směs bude mnohem lepší. Bylo to však velmi náročné pro každého,“ povzdechl si Oscar Piastri.

Jeho kolo v SQ3 stačilo na šestou příčku na startu sprintu, když se dostal alespoň před oba Aston Martiny. „Moje kolo bylo poměrně strašné. A jelikož stačilo na šesté místo, tak zřejmě všichni museli zažít nezdařené pokusy. Lando dal nejrychlejší kolo dne ještě v SQ2, celé je to poměrně zvláštní. Stále je to však poměrně solidní pozice pro sprint. Některá auta jsou mimo své obvyklé pozice, bude zajímavé sledovat, co dokážou zítra,“ pokračoval australský pilot.

Otázkou zůstává, jak se budou v sobotu v horkém počasí chovat pneumatiky, zvláště nejměkčí směs. „Pro každého to bude těžké. Pneumatiky jako takové jsou však z pohledu výdrže ok, jsou však velmi horké. Může to být vzrušující sprint. Nikdo zatím neoplývá velkou konzistencí, takže to může být zajímavé.“

Oscarovi Piastrimu se v kvalifikačním tempu podařilo zdolat Landa Norrise teprve podruhé v sezóně, předtím se mu to podařilo v klasické kvalifikaci v Saúdské Arábii. V pátek prostě udělal méně chyb než jeho kolega.

Jak vnímá upgrade na svém autě? „I bez plného balíčku vylepšení cítím, že je to krok dopředu, takže děkujeme týmu za skvělou práci,“ doplnil třiadvacetiletý rodák z Melbourne.

Související zprávy