logo F1live.cz

Norris: Už teď mám hlad po dalších vítězstvích

Lando Norris
© X/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala8. 5. 2024

Lando Norris má na kontě první vítězství. Jeho fanoušci věří, že na druhý triumf nebude čekat dalších 110 velkých cen, ale že VC Miami bude představovat velký zlom v jeho kariéře. I britský jezdec avizuje, že už teď poškuľuje po druhé vítězné trofeji.

Když Lando Norris na začátku sezóny procházel přes paddock v Melbourne, fanoušci na něj začali pokřikovat: „Lando, kdy už vyhraješ závod?“ Pilot McLarenu zareagoval vztyčeným prostředníkem, který obletěl sociální sítě. Nyní svým nepřejícím ukázal prostředník podruhé.

„Nikdy jsem neztratil víru,“ prohlásil Lando Norris po úspěšném víkendu v Miami a promluvil i k lidem na sociálních sítích: „Nikdy jsem nepřestal věřit, že to můžu dokázat. Chodím na Instagram a líbí se mi všechny ty komentáře lidí, kteří mě urážejí. Miluji to. Více než cokoli jiného mě to rozesmívá — hlavně Lando Nowins.“

Lando „Nowins“ se opět přejmenuje na Norrise. I žezlo nejdekorovanějšího jezdce bez zisku vítězství vrací Nicovi Heidfeldovi, který stál na pódiu třináctkrát, ale ani jednou na nejvyšším stupínku.

„Ještě větší úsměv na tváři mi však vykouzlil fakt, že jsem vyvedl z omylu lidi, kteří si nemysleli, že to dokážu. Všem jim děkuji,“ vzkázal rodák z Bristolu, který v čele závodu ukázal, že i s Maxem Verstappenem za zády dokáže zachovat chladnou hlavu a vše dotáhnout do úspěšného konce.

Norris si po závodě vzpomněl i na situaci z úvodu sezóny a na lidi, kteří mu nevěřili. „Na začátku roku jsem řekl, že můžeme vyhrát. Mnoho lidí pochybovalo. Nejsem si jistý, že bych vyhrál i bez vylepšení a bez tvrdé práce, kterou odvádí náš tým. Chtěl bych však říci, že tohle je začátek. Už teď mám hlad po dalších [vítězstvích]. Skloníme hlavy, půjdeme naplno. Jsem si jistý, že se tu můžeme objevit i častěji.“

Související zprávy