logo F1live.cz

Verstappen stráví Velikonoce v Japonsku

28. března 2024, 05:32

Max Verstappen se po víkendu v Austrálii nevrátí do Evropy, ale vycestuje rovnou do Japonska, kde stráví i Velikonoce. Nizozemský šampion takto ušetří nějaký čas, jelikož ho v Japonsku stejně čekají různé sponzorské povinnosti vzhledem k jeho závazkům k Red Bullu a Hondě, píše De Telegraaf.

Další rychlé zprávy

dnes 10:29

K večerní tříhodinové jízdě na virtuální 24-hodinovce Max Verstappen ráno přidal další dvě hodiny. Svému týmu dnes navýšil náskok o přibližně deset sekund a pohodlně vede.

Na streamu s ním původně chtěli udělat i rozhovor, ale Holanďan musel utíkat na okruh. O necelých pět hodin už totiž bude závodit na VC Emilia Romagna.

dnes 10:04

A teď sledujte, jak Maxi Verstappenovi pomohl zákryt Nica Hülkenberga na začátku jeho kola.

V této vizualizaci si zároveň můžeme všimnout, jaký měl nanic výjezd z poslední zatáčky.

dnes 10:04

Dnešní vítězné trofeje jsou vzpomínkou na Ayrtona Sennu a Rolanda Ratzenbergera. Uprostřed zadní strany můžeme vidět srdce, ve kterém jsou helmy Sennu a Ratzenbergera, jejich jména a číslo 30 na památku 30. výročí tragédie.

Kolem srdce jsou na každé trofeji jména držitelů pódií z předchozích let. Na vítězné trofeji jsou to jména vítězů, na trofeji pro druhé místo zase jména držitelů druhých míst. Totéž platí i pro třetí příčku.

Místo určené pro rok 2023 je věnováno všem lidem z regionu, který postihly loňské povodně.

dnes 10:04

Jak se vám vstávalo? Maxovi zřejmě dobře, protože už sedí za volantem a po včerejším tříhodinovém stintu opět jezdí na 24-hodinovce!

dnes 10:04

Fernando Alonso bude podle španělských médií startovat z boxů. Aston Martinu se po sobotních problémech nepodařilo nahradit poškozené komponenty identickými kusy, a tak byli nuceni porušit pravidla parc fermé.

dnes 08:37

Oscar Piastri ztratil v kvalifikaci na Maxe Verstappena jednu délku vozidla. Lando Norris zase do cíle přicházel za úrovní předního kola svého kolegy.

dnes 08:37

Kevin Magnussen byl v sobotu u komisařů vypovídat o blokování ze strany Oscara Piastriho: „Bylo fajn opět vidět komisaře a ujistit se, že se jim dobře daří. Bylo by to divné, kdybych komisaře celý víkend vůbec neviděl.“

Martin Brundle už o víkendu v Miami žertoval, že Magnussen musí mít u komisařů vlastní židli.

dnes 08:36

Max Verstappen po kvalifikaci vzpomínal, že musel reagovat na neslušná gesta jednoho fanouška a ukázat mu prostředník. Takhle to vypadalo z kokpitu.

Max’s middle finger to the fan who was “doing some different things” to him
byu/OutlandishnessPure2 informula1

dnes 08:36

McLaren je jediný tým, který pokaždé postoupil do Q3. Všechny ostatní stáje alespoň jednou vypadly v Q1 nebo v Q2. Nejčastěji se to děje Alpinu.

dnes 08:36

Charles Leclerc s Carlosem Sainzem nedávno absolvovali focení pro časopis Vogue. Monačan dostal ve fanzoně otázku, zda by chtěl udělat kariéru v modelingu. „Pokud mám být upřímný, oni nás nutí!“ rozesmál se.

dnes 08:35

Víkend NASCAR poznamenal déšť a pršelo opravdu vydatně. Na trati bylo vody doslova po kolena.

včera 21:49

George Russellovi chybělo 0,001 sekundy na to, aby předjel Carlose Sainze. Jelikož deset kilo je ekvivalentem tří desetin na kolo, tak rozhodlo přibližně 35 gramů.

„Vždy je to mrzuté, když je to tak těsné s autem vpředu,“ konstatoval George Russell. „Ve skutečnosti jsem tento víkend o půl kila příliš těžký! Nikdy byste neřekli, že tohle rozhodne, ale půl kila by mě posunulo na páté místo, ze kterého by následně bylo čtvrté [po trestu pro Piastriho]. Takže budu z toho vinit můj sendvič z oběda!“

Další rychlé zprávy