logo F1live.cz

Počet předjížděcích manévrů rok od roku klesá

28. března 2024, 19:03

Oproti loňsku se v aktuální sezóně předbíhá o něco méně. Zatímco loni jsme byli v prvních třech závodech svědky celkem 102 předbíhacích manévrů, v dosavadní fázi ročníku se jich dohromady uskutečnilo pouze 85.

Další rychlé zprávy

včera 13:41

Podle Motorsport.com je nejhodnotnějším týmem Ferrari. Těsně za ním je Mercedes.

včera 13:40

Lando Norris se během volného víkendu pořádně bavil v Amsterdamu.

Lando Norris partied a little too hard in Amsterdam today
byu/ICumCoffee informula1

včera 13:38

Sainzovci vyrazili na MotoGP.

včera 13:37

Pro někoho vítězná trofej, pro mechaniky Red Bullu hračka.

27. dubna 2024, 14:28

Německý portál F1-Insider informuje, že mezi závody v Miami a Imole dojde k setkání na nejvyšší úrovni. Generální ředitel Mercedes-Benz Ola Källenius, šéf Mercedesu Toto Wolff a šéf Ineosu Sir James Ratcliffe se mají setkat s Maxem Verstappenem a jeho manažerem Raymondem Vermeulenem. Cílem je přesvědčit nizozemského závodníka, aby přestoupil k Mercedesu. Zpráva uvádí, že peníze nejsou problém.

27. dubna 2024, 14:22

Podle této zajímavé analýzy byli na úvodu sezóny největšími „patrony pneumatik“ Charles Leclerc a Ferrari. Zajímavé je, že nejhůře je na tom Red Bull, ale celkový výsledek dost zkresluje australský výsledek Sergia Péreze.

27. dubna 2024, 14:15

Na americkém okruhu Barber došlo k hororové nehodě v juniorské sérii USF Pro. Pilotka Ava Dobsonová takto narazila do Bruna Ribeira, který po hodinách zůstal stát na trati v nebezpečné pozici. Oba účastníci nehody jsou naštěstí v pořádku.

26. dubna 2024, 11:40

Reportér F1 TV Lawrence Barretto: „Andreas Seidl dosáhl podepsáním Hülkenberga jednoho ze svých hlavních cílů. Chtěl zkušenosti a protože s ním pracoval, tak ví, co dokáže. Dalším cílem je přesvědčit Sainze, aby se připojil k týmu.“

26. dubna 2024, 11:37

Věděli jste, že Nico Hülkenberg se stane prvním pilotem po více než třiceti letech, který nastoupí za osm různých týmů? Kariéra německého závodníka zahrnuje působení ve stájích: Williams, Force India (dvakrát), Sauber (dvakrát), Renault, Racing Point, Aston Martin, Haas a Audi. Naposledy něco takového dokázal Roberto Moreno s Lotusem, AGS, Coloni, EuroBrun, Benettonem, Jordanem, Minardi a nakonec Andrea Moda.

26. dubna 2024, 11:30

Sauber oficiálně potvrdil, že „Hülkenberg se připojil ke skupinovému chatu“.

26. dubna 2024, 11:28

Reportér Sky Craig Slater: „Kdybyste se zeptali šéfů týmů, zda chtějí v týmu Lewise Hamiltona a Maxe Verstappena jako svou jezdeckou dvojici, nebo Adriana Neweyho jako svého hlavního designéra, většina z nich by si vybrala Neweyho. Ano, až tak dobrý je.“ Není bez zajímavosti, že zatímco jmenovaní jezdci vydělávají 50 milionů eur ročně, Newey údajně „jen“ deset milionů, přestože v jeho oboru jde o velmi vysoký plat.

25. dubna 2024, 22:23

Ke zprávě o konci Adriana Neweyho v Red Bullu se připojuje další přední britský zdroj. „Zprávu o Neweyho blížícím se odchodu jako první přinesl německý magazín Auto Motor und Sport a následně ji portálu Motorsport.com potvrdily zdroje obeznámené se situací,“ uvedl renomovaný britský portál.

Další rychlé zprávy