logo F1live.cz

Závodní simulace před VC Miami: Co říkají papírové předpoklady?

5. května 2024, 14:58

Podle závodních analýz bude Red Bull v závodě nejrychlejší s náskokem 0,25 sekundy na Ferrari. Třetím nejsilnějším týmem má být Aston Martin.

How is this possible?!
byu/XanBeX informula1

Další rychlé zprávy

včera 21:49

George Russellovi chybělo 0,001 sekundy na to, aby předjel Carlose Sainze. Jelikož deset kilo je ekvivalentem tří desetin na kolo, tak rozhodlo přibližně 35 gramů.

„Vždy je to mrzuté, když je to tak těsné s autem vpředu,“ konstatoval George Russell. „Ve skutečnosti jsem tento víkend o půl kila příliš těžký! Nikdy byste neřekli, že tohle rozhodne, ale půl kila by mě posunulo na páté místo, ze kterého by následně bylo čtvrté [po trestu pro Piastriho]. Takže budu z toho vinit můj sendvič z oběda!“

včera 21:49

Lewis Hamilton si po kvalifikaci takto prohlížel Ferrari Charlese Leclerca.

včera 21:49

V Imole zůstal i otec Sebastiana Vettela Norbert, který se oděl do trička se vzpomínkou na Ayrtona Sennu.

včera 21:49

Max Verstappen má již první část sobotního programu za sebou. Teď si sedl do simulátoru. Pustil se do svého prvního stintu na virtuální 24-hodinovce na Nürburgringu.

včera 17:45

Max Verstappen vyrovnal osm pole position v řadě Ayrtona Senny. Takto tedy vypadají po dnešku historické tabulky. Sedm pole position v řadě vybojovali v historii F1 čtyři muži.

včera 17:42

Komisaři v F3 nejprve potrestali Olivera Goetheho pětisekundovou penalizací a dali vítězství Noelovi Leónovi. Potom si to rozmysleli a trest zrušili. Vítězem je tak nakonec Goethe.

včera 17:39

Máme tu ještě dohru incidentu ze třetího tréninku. RB bylo potrestáno pokutou pět tisíc eur za incident mezi Danielem Ricciardem a Kevinem Magnussenem, který má skutečně obrovskou smůlu na provoz.

Visa Cash App RB is fined €5,000 for Daniel Ricciardo’s incident with Kevin Magnussen in FP3
byu/ICumCoffee informula1

včera 17:24

Oscar Piastri ještě může přijít o své druhé místo. Komisaři si ho předvolali na 18:15 za blokování Kevina Magnussena, který proto vypadl už v Q1.

včera 17:24

Max Verstappen bude posílat děkovné pohlednice i do Haasu. Nico Hülkenberg mu totiž poskytl téměř dokonalý zákryt. Holanďan po něm dosáhl maximálky na úrovni 340 km/h, zatímco Leclerc bez zákrytu letěl „jen“ 330 a Piastri 332 km/h.

včera 17:23

Charles Leclerc nebyl po kvalifikaci vůbec spokojený. Když mu inženýr četl výsledky a poznamenal, že Charles je až čtvrtý, z kokpitu se ozvalo: „J*bat to. J*bat to.“

včera 17:23

V Miami si fanoušci stěžovali na ceny jídla a pití. Co říkáte na ceny v Imole? Voda za dvě eura, pivo za šest, kousek pizzy za tři…

včera 15:17

Argentinský závodník Franco Colapinto ovládl sobotní závod Formule 2. Do vedení se dostal po tvrdém souboji s Paulem Arónem v posledním kole. Třetí skončil Zane Maloney.

Další rychlé zprávy