logo F1live.cz

Testy krytů kol ve Fioranu

9. května 2024, 11:42

Další záběry z dnešního testování krytů kol do deště ve Fioranu.

Authur Leclerc (F1-75) & Oliver Bearman (SF-24) Testing in Fiorano
byu/Puzzleheaded-Rain230 informula1

Další rychlé zprávy

včera 22:04

Zak Brown řekl Landovi Norrisovi, že kdyby si oholil bradku (nebo polobradku), tak by za celý závod těch sedm desetin nasbíral.

„Trvalo mi zasraných 24 let, než jsem si vypěstoval tohle!“ rozesmál se pilot McLarenu.

včera 22:03

Nejvyšší maximálku VC Emilia Romagna zaznamenal Fernando Alonso. Na rovince a s pomocí DRS uháněl rychlostí 350 km/h.

včera 22:03

Max Verstappen právě v historických statistikách pódií předjel Kimiho Räikkönena. Holanďan jich má na kontě 104.

Další na řadě jsou Alain Prost a Fernando Alonso, kteří pili šampaňské 106krát.

včera 22:03

Technický ředitel Mercedesu James Allison opouštěl okruh se zajímavým suvenýrem. Na ramenou si nesl nos monopostu, prý ho chce vzít do továrny v Brackley.

včera 22:02

Frédéric Vasseur si v padoku vyhlédl Zaka Browna, aby mu nasadil kšiltovku Ferrari. Ten mu službičku z Miami vrátil a takto se s ní promenádoval po padoku.

včera 22:02

Fernando Alonso si v Imole připsal nejhorší výsledek své dlouhé kariéry. Ve výsledcích se už jednou objevil na devatenácté příčce, ale na VC Mexika 2022 po selhání pohonné jednotky nedorazil do cíle.

včera 22:02

Max Verstappen vyhrává častěji než Lewis Hamilton. Ze všech velkých cen, do kterých nastoupil, vyhrál až 30,7%, zatímco Lewis Hamilton jich ovládl jen 30,3 procenta.

Verstappen je v tomto ohledu nejlepším jezdcem od dob Jima Clarka (34,7%).

včera 22:02

Max Verstappen odjel téměř celý nedělní závod s nožem na krku. Hned na začátku třikrát porušil traťové limity a dostal černobílou vlajku. Kdyby překročil bílou čáru ještě jednou, dostal by pětivteřinový trest a o vítězství by přišel.

Takto vypadá přehled všech škrtnutých časů:

včera 22:01

Na startovním roštu VC Emilia Romagna byli hned dva premiéři. Na jedné straně premiérka Itálie Giorgia Meloniová, ale kromě ní i premiér Thajska Srettha Thavisin.

Karun Čandhok mrká jedním očkem: „Půjde F1 do Thajska?“

včera 22:01

Sebastian Vettel se na závěr své jízdy poklonil před oběma vlajkami.

včera 22:01

Před startem závodu diváky potěšil Sebastian Vettel jízdou v Sennově McLarenu MP4/8 ze sezóny 1993, který byl upraven tak, aby mohl jezdit i s ekologickým palivem. Kéž bychom tam mohli být a slyšet ten zvuk na vlastní uši!

Sebastian Vettel odjel několik kol a na konci z kokpitu vytáhl brazilskou a rakouskou vlajku. Takto si připomněl 30. výročí od smrti Ayrtona Senny a Rolanda Ratzenbergera.

včera 22:00

Max Verstappen dnes nejezdil stoprocentně vyspalý. Pilot Red Bull dnes už totiž jezdil na virtuální čtyřiadvacetihodinovce na Nürburgringu. Večer absolvoval tříhodinový, dnes ráno další dvouhodinový stint.

Prozradil, že spal celkem sedm hodin. „Sedm hodin je dost. Chtěl bych spát i víc, ale sedm stačí. Těším se na dnešní den a závodění. Měli jsme však dobré stinty a hodinu a 45 minut před koncem vedeme, takže to sleduji, jak můžu, je to zábava,“ řekl krátce před startem velké ceny.

V neděli se stal prvním pilotem v historii, který vyhrál 24hodinové závody, zatímco seděl v kokpitu monopostu F1 a chystal se na start.

Další rychlé zprávy