logo F1live.cz

McLaren podepsal Pourchaira

10. května 2024, 11:05

Tým McLarenu v IndyCar podepsal Théa Pourchaira. Šampion Formuly 2 se zúčastní všech závodů letošní sezóny kromě Indy 500.

Další rychlé zprávy

dnes 20:56

Max Verstappen měl ve 43. kole náskok 7,5 vteřiny před Charlesem Leclercem. Od tohoto momentu rychle klesal až do 57. kola, kdy Lando Norris začal mít větší problémy s pneumatikami a v zatáčkách se musel vypořádat se špinavým vzduchem.

[F1] Lando got so close. The McLaren driver slashed Max Verstappen’s lead in the final stages of the race, but it wasn’t quite enough to make a move
byu/Aratho informula1

dnes 20:56

Vyhraješ v Monaku? Na tuto otázku odpověděl Charles Leclerc: „Ano, ano. I sem jsem přišel vyhrát. K soutěžním víkendům musíme přistupovat takto. Na trati, jakou je Monako, všechno je možné. Vycestujeme tam a budeme myslet na vítězství.“

dnes 20:55

Od smrti Nikiho Laudy dnes uplynulo pět let. Čest jeho památce!v

dnes 20:55

Fanoušci už dali dohromady sestřih vysílačkové komunikace Leclercova nového závodního inženýra Bryana Bozziho. Okamžitě je vidět změnu ve způsobu komunikace.

Monačanovi často připomínal, co potřebuje v danou chvíli dělat, a za dobré věci ho pravidelně chválil. Zdálo se, že má dobrý přehled o situaci.

dnes 20:55

Když Lando Norris v media zóně zjistil, že je za ním Zak Brown, přešel mu mráz po zádech. Jednou ho totiž Brown tak silně objal, že mu téměř zlomil žebra. „Následujících pár víkendů jsem měl potíže s dýcháním,“ prozradil před časem.

Zak Brown však přišel žertovat na jeho účet za jeho bradku. Prý inženýři vypočítali, že kdyby si ji oholil, těch sedm desetin by v neděli našel. Norris vtipkoval, že by mu to bylo líto, protože si ji pěstoval celých 24 let.

dnes 20:55

Max Verstappen po vítězství v Imole slavil pózou, která velmi připomíná logo iRacingu. To je simulátorová platforma, na které se uskutečnila víkendová 24-hodinovka na Nürburgringu, a kterou vyhrál.

dnes 20:54

Otázka pro šéfa Ferrari Frédérica Vasseura: Myslíte si, že Mercedes v posledních velkých cenách udělal pokrok?

Vasseurova odpověď: „Mercedes? Na konci závodu ztráceli na Charlese 28 sekund, takže ano, myslím si, že se trochu přiblížili.“

dnes 20:54

Alex Albon během závodu radil Loganu Sargeantovi podobně, jako zvykl radit Fernando Alonso Lanceovi Strollovi. Nejprve mu poradil ohledně nastavení brzd, pak mu navrhl širší průjezd sedmou zatáčkou, má-li tam problémy s nedotáčivostí. To je parťák!

Albon’s radio during the race
byu/Frog_21 informula1

dnes 20:54

Reportér Viaplay před závodem dělal rozhovor s Maxem Verstappenem, který se pomalu přesouval na startovní rošt. Ochranka následně reportéra uprostřed rozhovoru odpálkovala zpět do pitlane. Neměl totiž propustku na rošt…

Reporter yoinked off the F1 grid pre race

dnes 20:53

Red Bullu se opět podařilo získat první místo v hodnocení pitstopů. Sergio Pérez měl všechny čtyři pneumatiky vyměněné za 2,09 vteřiny. Velmi dobrého času dosáhli i mechanici Mercedesu, kteří jsou na druhé příčce.

dnes 20:53

Technickému řediteli Mercedesu se velmi chytře podařilo setřást reportéra Sky Sports Teda Kravitze. Ten se ho po závodě začal vyptávat, proč s sebou nese nos Mercedesu, co se s ním stalo a zda ho s tím pustí do letadla.

„Proč mi nechceš dovolit, abych se podíval do toho nosu?“ ptal se Kravitz.

Allison konečně složil nos z ramene, nakoukl do něj a se smíchem říká: „Ani nevím, co je uvnitř! Možná tam je veškerý náš kokain!“

„Jamesi, neříkej takové věci! Ty jsi ale beťár! Jdi už! Není to… TO!“ podíval se do kamery Kravitz.

Televize Sky Sports raději tuto sekci vystřihla z verze, kterou zavěsila na YouTube.

nose beers

včera 22:04

Zak Brown řekl Landovi Norrisovi, že kdyby si oholil bradku (nebo polobradku), tak by za celý závod těch sedm desetin nasbíral.

„Trvalo mi zasraných 24 let, než jsem si vypěstoval tohle!“ rozesmál se pilot McLarenu.

Další rychlé zprávy