logo F1live.cz

Pérezův otec o napětí v Red Bullu: Miluji Dr. Marka, on je nejlepší!

F9eC3StbkAAOXv7
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala29. 10. 2023

Otec Sergia Péreze, Antonio, je v Mexiku známý politik. Ale být politikem ještě neznamená být i diplomatem, což se ukázalo několikrát během jeho rozhovorů s médii. Některé jeho výroky Checovi určitě nepomohly zlepšit vztahy s vedením stáje, které podle zákulisních informací nejsou zvláště dobré. Tyto spekulace se nyní pokusil sprovodit ze světa Antonio Pérez.

Z Antonia Péreze se zejména zpočátku stala jakási celebrita. Jeho energické povzbuzování Checa si získalo u fanoušků velkou popularitu. Postupem času však začalo být zřejmé, že Sergio Pérez nám nepřipraví žádný dramatický boj o titul, a tak se v médiích začalo psát o úplně jiném dramatu. V Red Bullu prý panuje napjatá atmosféra a ani Pérez s Verstappenem nejsou velcí kamarádi. Nakonec i Nizozemec několikrát zvolil slova, kterými určitě nepodpořil svého týmového kolegu. Dramata z loňské GP Brazílie ani nemusíme připomínat.

“Checo ve své kariéře ve Formuli 1 ještě nikdy neměl tak dobrý vztah se svým týmovým kolegou. Líbí se mi to,” kontruje Antonio Pérez, který mluvil s reportéry televize ORF. V Red Bullu je prý vše v nejlepším pořádku.

Pérezův otec dokonce vyslovil překvapivou predikci. “Checo bude určitě s Maxem závodit v jednom týmu ještě dalších deset let. A během těchto deseti let by Checo mohl vyhrát i titul. Líbí se mi ale, že můj syn soutěží s nejlepším jezdcem světa. Tím světově nejlepším jezdcem je momentálně Max Verstappen.”

Deset let? Brzy se dozvíme, zda přežije vůbec tento současný. Daniel Ricciardo totiž Helmutu Markovi a Christianu Hornerovi neklepe na dveře, ale snaží se je vyrazit beranidlem.

Austrálci by podle zahraničních insiderů měl pomoci i fakt, že v posledních týdnech utrpěl vztah Sergia Péreze a Helmuta Marka, tedy přibližně v době, kdy Marko přisuzoval “jihoameričanova” nedostatky jeho původu. Celé Mexiko si Marka vzalo na paškál.

Antonio Pérez však Markovi nic nevyčítá, právě naopak, děkuje mu. “Dr. Marko je nejlepší, nejlepší, nejlepší podporovatel na celém světě, jakého Checo může mít. Je neuvěřitelný,” nešetřil superlativy nadšený Mexičan. “On je mentálně nastavený na vítězství a Checa tlačí vpřed. Miluji to, miluji Dr. Marka!” Snad tyto medové fráze synovi zachrání sedačku alespoň na rok 2024.

Bodyguardi? To není nutné, Mexiko je rodina

Během týdne vyplavaly na povrch informace, že Max Verstappen absolvuje VC Mexika ve společnosti ochranky, což ve F1 není zcela běžné. Tým však musel reagovat na stupňující se vyhrožování fanoušků. No a když se v sobotu jen pár stovek metrů od okruhu střílelo, ochranku měli všichni.

Antonio Pérez si nemyslí, že by Maxovi Verstappenovi něco hrozilo, a peníze na ochranku si mohl ušetřit. “To není nutné,” reagoval mexický politik a pokračoval tak, jako by ho za týden čekaly volby. “Mexiko je nejlepší země na světě, žijí tu nejlepší lidé na světě.”

“Mexičané respektují Dr. Marka a Verstappenovu rodinu. Všichni jsou tu vítáni,” otevírá náruč Pérez. “Tohle je sport. Každý chce vyhrát, ale jen jeden se může stát mistrem světa. To je velmi důležité. Checo se sem dostal z Mexika a je jedním z deseti nejlepších na světě.”

“Takové jsou kvality mých neuvěřitelných krajanů. Max a Checo spolu hráli fotbal. Takové je Mexiko; přátelské, rodinné, je to nejlepší země světa. Ale jen jeden může vyhrát,” uznal nakonec.