logo F1live.cz

Pérez očekává v neděli souboj s degradací pneumatik

Sergio Pérez a Lewis Hamilton
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 11. 2023

Pilot Red Bullu Sergio Pérez si konečně odnáší kladné vysvědčení. I když brazilský sprint nevyhrál a neskončil ani druhý, celkové třetí místo je po úvodních soubojích s piloty Mercedesu uspokojivý výsledek. Jsme zvědavi, co dokáže v neděli po startu z devátého místa.

Lze Pérezův výkon považovat za uspokojivý, když startoval třetí a skončil třetí? No, na to si každý odpoví sám, ale po nevydařeném prvním kole dokázal Mexičan získat zpět ztracené pozice. Když se mu to podařilo, byli Lando Norris a Max Verstappen trochu daleko, takže na víc než třetí místo to nakonec nestačilo.

“Když si kluci vepředu manažovali pneumatiky, já jsem se klouzal a bojoval s Lewisem a Georgem, za což jsem v pozdější fázi závodu zaplatil. Měl jsem dost špatný start a dost špatné první kolo, během kterého jsem ztratil dvě pozice, takže jsem musel využít ze svých pneumatik o mnoho víc, než by mi bylo milé,” zhodnotil svůj sprint Sergio Pérez.

Třetí místo je slibný a pozitivní výsledek. Nezapomínejme, že Checo čeká na pódiové umístění od GP Itálie. Nyní opět ukazuje záblesky dobré formy, ale do nedělního závodu odstartuje až z devátého místa, takže ho čeká spousta práce. “Myslím si, že od závodu v Austinu to bylo mnohem lepší, než to z pohledu na výsledky vypadalo. Z nějakého důvodu se nám to ale nepodařilo dát dohromady. Podle mě jsme byli i v Mexiku velmi rychlí, což se nám zatím daří potvrzovat i tady,” řekl Pérez.

Mexický závodník se podobně jako všichni ostatní trápil s pneumatikami. Jak se ukázalo, tvrdé gumy nikdo nechtěl nasadit, protože jejich výkonnost prostě není dostatečná, středně tvrdé si zase všichni potřebovali šetřit na neděli. Většina předních týmů tak sáhla po použitých měkkých gumách, na kterých se mnozí vytrápili.

“Kontrolovat pneumatiky bylo dnes velmi náročné, takže v neděli očekávám také docela těžké závod. Bude to určitě zajímavé,” konstatoval Pérez, který před vyvrcholením víkendu ještě dodal: “Ze soboty se toho mnoho naučíme a uvidíme, co dokážeme v neděli.”

Související zprávy