logo F1live.cz

Lichotí mi, že mě přirovnávají k Hamiltonovi, přiznal Piastri

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár30. 11. 2023

Nováčkovská sezóna Oscara Piastriho byla nejúspěšnější od dob premiérového ročníku Lewise Hamiltona v F1. Není proto žádným překvapením, že je Australan v posledních týdnech přirovnáván právě k britskému přímo již legendárnímu pilotovi. A jak samotný mladík přiznává, naprosto mu to nevadí.

Přestože za týmovým kolegou Landem Norrisem v průběhu ročníku o něco zaostával, lze označit letošní výkony Oscara Piastriho za mimořádně uspokojivé. Bodaj by i ne – vždyť od debutu Lewise Hamiltona v roce 2007 byl vůbec prvním pilotem, kterému se během nováčkovské sezóny podařilo získat alespoň dvě pódia.

Díky této paralele začal být Piastri dokonce částí fanouškovské obce přirovnáván k sedminásobnému šampionovi, což jak upřímně přiznal, mu nesmírně lichotí. „Taková přirovnání se poslouchají velmi dobře,“ prozradil dvaadvacetiletý závodník pro Sky Sports.

„Jsem však prvním člověkem od Lewisova vstupu do F1, který měl během nováčkovské sezóny k dispozici dostatečně konkurenceschopné auto,“ uvědomil si rodák z Melbourne. „To tomu po určitých směrech určitě napomohlo. Obecně mám ale pocit, že to byl z mé strany dobrý rok.“

„Jsem hrdý na to, že jsem bojoval o pódia, pole positions a pohyboval se vpředu. Domnívám se, že jsem z auta a ze sebe sama vícekrát vyždímal maximum, což za zanedbatelné rozhodně nepovažuji.“

A věru by Piastri ani neměl – Australanova premiérová sezóna v F1 byla totiž skutečně solidní. K více pódiím přidal hned několik nejrychlejších kol v závodě, a aby toho nebylo málo, v katarském sprintu zaknihoval své vůbec první vítězství. Už jen na znamenité výkony navázat i o rok. Co myslíte, podaří se Oscarovi vylepšit letošní devátou příčku v soutěži jednotlivců a popřehánět týmového kolegu Landa Norrise? Nechme se překvapit.

Související zprávy