logo F1live.cz

Rosberg o Drive to Survive: Pokud by seriál vznikl již v roce 2016, byla by to katastrofa

Lewis Hamilton a Nico Rosberg, 2016
© Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 12. 2023

Seriál Drive to Survive započal svou existenci v roce 2018. Nestihl tak sesnímat legendární sezónu 2016, kdy se o vítězství v šampionátu – podobně jako předloni – bojovalo až do posledních chvil. Nicovi Rosbergovi však tato skutečnost nevadí, právě naopak. Němec je totiž rád, že se ve zmíněném ročníku, kdy se stal mistrem světa, netěšil větší pozornosti, než bylo potřeba. Prý kdyby ho neustále otravovaly dotěrné kamery, z vítězství by se nakonec možná netěšil on, ale Lewis Hamilton.

Nicovi Rosbergovi se Lewise Hamiltona podařilo v roce 2016 porazit i díky tomu, že víkend co víkend podával nesmírně koncentrované výkony a nic ho v této „koncentrovanosti“ takříkajíc nerušilo. Němec sice stejně jako dnešní piloti rozdával kvantum rozhovorů, ale nebyl na pravidelné bázi hostům různých podcastů a stejně tak mu za zády neposkakovali chlapíci z Drive to Survive s velkými kamerami a dotěrnými otázkami.

Na otázku, zda nelituje, že seriál Drive to Survive vznikl až v roce 2018 a nestihl tak zaznamenat boj o titul mezi ním a Hamiltonem, proto odvětil Rosberg následující: „Ne, bylo by to hrozné, a to proto, že by mě to připravilo o koncentraci, kterou jsem potřeboval k tomu, abych zvítězil v šampionátu. Byla by to jedním slovem katastrofa.“

Přestože by Rosbergovi přítomnost Drive to Survive v garáži příliš nevoněla, ocenil ex závodník Mercedesu seriál za jeho nezpochybnitelný přínos. „Spolupráce F1 s Netflixem je nesmírně dobrá, a to proto, že Drive to Survive je televizní reality show,“ řekl vítěz třiadvaceti velkých cen pro City A.M. „Zároveň měli štěstí, že vybraní jednotlivci jako Günther Steiner a někteří další šéfové týmů přijali skutečnost, že to myslí vážně a rizika s tím spojená.“

„Formule 1 zaznamenala díky sociálním sítím a Netflixu neuvěřitelný nárůst sledovanosti, ale stejně tak i díky nové generaci (pilotů), která je velmi vzrušující,“ doplnil Rosberg.