logo F1live.cz

Nejvíce si cením pole position ze Suzuky, prozradil Verstappen

Max Verstappen
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Tomáš Masár
Tomáš Masár23. 12. 2023

Redaktoři se mají jezdce, kteří jsou aktuálně na výsluní, ve zvyku zeptat jedno: „Které z vítězství si vážíte nejvíc?“ Otázka, kterou tentokrát obdržel Max Verstappen, však zněla trochu jinak. Média zajímalo, kterou z letošních pole positions si Holanďan cení nejvíce. Co úřadující mistr světa novinářům odvětil?

Max Verstappen si v uplynulém ročníku nepřipsal na konto „jen“ nepočítaně vítězství, ale i množství pole positions. V současnosti už trojnásobný šampion odstartoval do závodu z prvního místa přesně dvanáctkrát.

Zatímco na některá kvalifikační vítězství z uplynulé sezóny si 26letý závodník pořádně už ani nepamatuje, některá mu utkvějí v paměti snad do konce života – specificky to z japonské Suzuky.

„Pole positions jsem získal několik, ale nejvíc si cením tu ze Suzuky,“ prozradil Verstappen, který ale nedá dopustit ani na kvalifikační vítězství z Belgie, po kterém však následně obdržel desetimístnou penalizaci pro výměnu komponentů.

„Asi se to nepočítalo, ale líbilo se mi i mé počínání si ve Spa. Na trati panovaly náročné podmínky, museli jste proto ze sebe vydat absolutní maximum.“

„S pole position ze Suzuky jsem byl ale ještě o něco spokojenější, auto tam jezdilo jako na kolejích. Jezdit s ním byl zážitek. Během řízení jsem se usmíval, co se v průběhu kvalifikačního kola stává opravdu jen zřídka,“ dodal pilot Red Bullu. dodal pilot Red Bullu.