logo F1live.cz

Tragédie v Miami: Muž skonal po pádu z mostu na závodní trať

Daniel Ricciardo, McLaren zozadu
© Motorsport Images/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár19. 1. 2024

Na okruhu v Miami vyhasl ve čtvrtek v odpoledních hodinách život muže, který vedl osobní automobil na trase Miami – Daytona. Řidič vozidla Dodge z dosud nezjištěných příčin ztratil na výjezdu z dálnice kontrolu nad autem, které se po nárazu do svodidel skutálelo na závodní trať.

Posádce hasičského záchranného sboru nezbylo nic jiného, než po příchodu na místo události konstatovat mužovu smrt, ke které došlo bezprostředně v době incidentu ve 13:45 místního času. Muži se stal osudným náraz do dálniční stěny mostu, po kterém proletěl čelním sklem.

O nic lépe neobešlo ani šedé kupé značky Dodge, které po střetu se svodidly zdemolovalo několik palem a následně přistálo „nohama nahoru“ na trati na výjezdu ze zatáčky číslo šestnáct. Motorsport.com informuje, že vyšetřovatelé v současnosti zjišťují, proč k havárii došlo.

Jedno je však jisté – nebohý muž musel po dálnici upalovat šílenou rychlostí. Část okruhu, na které auto dopadlo, totiž obsahuje trvalé ochranné bariéry a ze všech stran je chráněna četným pletivem. I když příčiny mužovy smrti dosud známé nejsou, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem.