logo F1live.cz

Neuvěřitelné se stává skutečností! Lando Norris s dvouletým předstihem prodloužil smlouvu

F_4E-a9WwAAo5on
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 1. 2024

Norrisovi měla skončit jeho současná smlouva s McLarenem po sezóně 2025. Ale neskončí. Britský tým s velkou pompou oznámil, že se svým jezdcem předčasně podepsal víceleté prodloužení kontraktu.

McLaren potvrdil, že jde o víceletou smlouvu, což znamená, že Lando by měl zůstat jezdcem týmu minimálně do konce sezóny 2027. Přesnou délku však neznáme. Podle tiskového prohlášení stáje podepsal Norris naposledy v únoru 2022, kdy se McLarenu zavázal do konce roku 2025. Během tohoto období byl terčem nejedné přestupové spekulace, která ho spojovala s Red Bullem a jeho dobrým kamarádem Maxem Verstappenem.

Tento podpis však jednoznačně potvrdil, že Lando nemá žádné „boční úmysly“ a je odhodlán spojit se s McLarenem svoji budoucnost. „Máme zkušenosti s rozvojem talentů, které jsou schopné soutěžit v nejvyšší motoristické třídě. Neustálá podpora mladých a talentovaných jezdců zůstává základní hodnotou týmu a po prodloužení smlouvy s Oscarem Piastrim v září 2023, je jezdecké složení McLarenu potvrzeno minimálně do konce roku 2026,“ uvádí s hrdostí tým, který tak vyslal jasný vzkaz všem spekulantům.

Následně se tiskové prohlášení chlubí svými investicemi do infrastruktury a cílem bojovat na čele startovního pole. McLaren kromě toho nezapomněl zdůraznit, že Norris závodil ve Formuli 1 jen v jednom týmu, se kterým se navíc dohodl dávno před svým přestupem do nejvyšší motoristické třídy.

„Zůstat v papáji je skvělý pocit. S McLarenem jsem vyrostl a cítím se tu jako doma. Tým je pro mě jako rodina. Dosavadní cesta byla vzrušující, zažili jsme vzestupy i pády, ale minulá sezóna ukázala naši touhu vrátit se na čelo startovního pole,“ řekl ke svému prodloužení smlouvy Lando Norris.

„Zak, Andrea a celý tým odvedli za poslední rok neuvěřitelnou práci. Jsem přesvědčený, že s McLarenem budeme bojovat o vítězství. Těším se na další úžasné vzpomínky a pokračování v tvrdé práci se všemi v McLaren Technology Center v následujících letech,“ dodal Lando.

Generální ředitel McLaren Racing Zak Brown již při představení lakování nového monopostu MCL38 mluvil o cíli s předstihem prodloužit smlouvu se svým jezdcem. To se naplnilo ještě před oficiálním představením nového auta. „Jsem velmi rád, že s Landem budeme pokračovat ve spolupráci i v následujících letech. V posledních šesti sezónách jsme spolu zažili fantastickou cestu. Projevil velké odhodlání a touhu posunout tým vpřed a dostat McLaren zpět do popředí,“ řekl americký byznysmen.

„V minulé sezóně jsme viděli, jakou zásadní úlohu sehrál Lando při působivém obratu ve výsledcích. Těším se, že se společně budeme posouvat i nadále s množstvím dalších pódiových umístění,“ dodal Brown.

Přidal se i šéf týmu Andrea Stella: „Jsem rád, že mohu potvrdit prodloužení naší spolupráce s Landem i po roce 2025 na základě víceleté smlouvy. Je to odraz našeho společného závazku a vzájemné důvěry. Máme ambici v budoucnu opět vyhrávat šampionáty. Lando od svého příchodu do McLarenu v roce 2017 dospěl jako jezdec i jako člověk. Během minulého roku sehrál důležitou úlohu v našem postupu. Mnohokrát zajel fantasticky a zajistil si sedm pódiových umístění.“

„Společně s Oscarem bude naše vzrušující jezdecká dvojice hrát důležitou roli při naplnění našeho cíle, kterým je posunout se na startovním roštu vpřed. Ve své první společné sezóně nás ohromili a já se těším na další společnou tvrdou práci,“ dodal Stella.