logo F1live.cz

Bude Hamilton pro Ferrari přínosem? Lepší volbou by byl Verstappen, naznačuje Schumacher

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 3. 2024

Ralf Schumacher zpochybňuje přínos Lewise Hamiltona pro Ferrari, v jehož barvách se Brit představí už v příštím roce. Němec porovnává sedminásobného šampiona s úřadujícím mistrem světa Maxem Verstappenem a naznačuje, že mnohem vhodnější akvizicí než devětatřicetiletý matador by byl pro tým z Maranella v současnosti dominující Nizozemec.

Bývalý pilot Formule 1 si klade otázku, jak vlastně Hamilton Ferrari svojí přítomností obohatí a zda bude vůbec přínosem. Rekordéra v počtu vítězství porovnává s Maxem Verstappenem, kterého považuje za komplexnějšího pilota a naznačuje, že Nizozemec by byl pro Scuderii mnohem platnější posilou než Angličan, kterému už táhne na čtyřicítku.

„Určitě se sebou přinese do týmu spoustu zkušeností a mnoho postřehů, ale myslím si, že Ferrari je už stejně na dobré cestě,“ uvedl bratr legendárního Michaela Schumachera pro formel1.de. „Hamilton nebude mít Ferrari moc co nabídnout.“

„Jsem si však jist, že Vasseur by do něj nevrazil tolik peněz jen tak. Hamiltonovi nabídne a dá vše, co si zažádá, aby zajistil, že bude schopen podávat požadované výkony.“

Schumacher Hamiltonovy kvality nezpochybňuje, ale naznačuje, že se v současnosti na startovním poli pohybují i lepší závodníci. Podle Němce má od pilota Mercedesu navrch minimálně Max Verstappen.

„Hamilton je sedminásobný mistr světa a samozřejmě fantastický jezdec. Nemyslím si ale, že je stejně kvalitní jako Verstappen – není totiž tak konzistentní. Zároveň z autě nedokáže vyždímat pověstnou desetinu k dobru.“

Někdejší pilot Williamsu a Toyota si také myslí, že v případech, kdy nedisponuje dostatečně konkurenceschopným monopostem, ztrácí Hamilton na motivaci. Obdobně jako Němec se v tomto ohledu nedávno vyslovil na adresu Brita i Flavio Briatore.

„Na to, aby jezdil rychle, musí mít pod sebou dostatečně konkurenceschopné auto,“ tvrdí vítěz šesti velkých cen. „Zároveň si kladu otázku, zda dokáže kráčet s dobou i po zavedení nových pravidel. Po změně předpisů totiž bude muset změnit jezdecký styl a s tím by mohl mít problémy,“ dodal Schumacher.

Související zprávy