logo F1live.cz

Co kdyby Hamiltona nahradil Vettel? To by bylo úžasné, říká Lewis

Lewis Hamilton a Sebastian Vettel
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 4. 2024

Mercedes pokračuje v hledání náhrady za Lewise Hamiltona. Sedminásobný šampión po skončení sezóny přestoupí do Ferrari a zatím nevíme, kdo ho nahradí v kokpitu Mercedesu. Objevilo se několik přirozených alternativ, jako například Carlos Sainz nebo Fernando Alonso, ale ty neznějí tak lákavě jako Max Verstappen nebo Sebastian Vettel. Posledně jmenovanému by prý Lewis Hamilton s radostí přenechal své místo.

Vettel se v posledních dnech několikrát objevil na veřejnosti a odpovídal na zvědavé otázky novinářů. Mezi nimi i na možnost, že by se vrátil do Formule 1. Německý šampión si dobře pamatuje, jaké lákadlo za jeho dob představoval Mercedes a nyní se tento tým zdá být nesmírně dostupný.

I když Sebastian v rozhovorech potvrdil, že mu chybí motorsport a myšlenky na návrat ho neopouštějí, v současnosti si užívá čas strávený s rodinou. Takový Lewis Hamilton by ho však strašně rád viděl zpět v kokpitu. „Byl bych rád, kdyby se Seb vrátil,“ řekl před víkendovou Velkou cenou Japonska. „Pro tým by byl úžasnou volbou. Německý jezdec, několikanásobný mistr světa a člověk s hodnotami, který by tento tým posunul vpřed. Byl bych rád, kdyby se vrátil.“

S těmito slovy se dokonce ztotožní i lidé, kteří obvykle s Lewisem nesouhlasí. I když Hamilton v minulosti řekl, že ho prakticky nezajímá, kdo ho v Mercedesu nahradí, což zopakoval i v Suzuce, ve skutečnosti to není úplně pravda. „Skutečně mi záleží jen na tom, aby tým vzal někoho čestného, jehož hodnoty jsou v souladu s hodnotami týmu a jeho směřováním,“ řekl Lewis.

„Pracuje tu strašně hodně skvělých lidí. Někteří piloti jsou sobečtější a někteří jsou možná dobří jako jezdci, ale nejsou nejlepší volbou pro týmové prostředí. Nevím, protože jsem se nesetkal se všemi, ale doufám, že najdou někoho skvělého. Už mají Georgea, který je pro tým vynikající volbou, takže k němu potřebují najít někoho dobrého. Mají spoustu možností,“ řekl Hamilton.

Související zprávy