logo F1live.cz

Oficiálně! Sargeant bude pokračovat ve Williamsu

Alex Albon
© Twitter/Williams
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková1. 12. 2023

Je rozhodnuto! Známe kompletní sestavu pro sezónu 2024, Williams totiž v pátek oficiálně potvrdil Logana Sargeanta. Ačkoliv se v zákulisí množily spekulace, že by ho mohl nahradit jezdec F2 Frederik Vesti, Američan nakonec o své sedačku nepřijde.

Ačkoliv Logan během své nováčkovské sezóny v královně motorsportu výrazně nezářil a podařilo se mu získat jen jeden bod, vedení stáje se mu rozhodlo dát ještě šanci. 22letý mladík zdaleka nestačil na svého zkušenějšího týmového kolegu Alexa Albona, během zimní přestávky tak má na čem pracovat. V celkovém pořadí totiž skončil až na nepříjemném 21. místě, zatímco Albon obsadil 13. pozici.

„Jsem nadšen, že mohu pokračovat v týmu Williams Racing i v sezóně 2024. Doposud to byla neuvěřitelná cesta a jsem vděčný za příležitost dále se rozvíjet jako jezdec. Do budoucna máme velké plány a já se už nemohu dočkat, jak se budu podílet na úspěších týmu v následujícím roce,“ těší se Sargeant.

Ačkoliv se nevyhnul několika nehodám a v žebříčku tzv. destruktérů je na prvním místě, ve Williamsu pravděpodobně vidí prostor na zlepšení. „Prokázal základní rychlost potřebnou pro závodění na nejvyšší úrovni, přičemž na těchto základech stavěl od závodu ke závodu, čím si upevnil své místo v sestavě týmu Williams Racing,“ píše se v prohlášení týmu.

K podepsání svého svěřence se vyjádřil i samotný šéf James Vowles. „Jsem rád, že můžeme pokračovat v naší cestě s Loganem i v sezóně 2024.“

„Logan prokázal obrovské dovednosti i pod tlakem světové scény, takže se do našeho týmu perfektně hodí. Máme velkou důvěru v jeho schopnosti a věříme, že společně můžeme v nadcházející sezóně dosáhnout ještě většího úspěchu,“ dodal britský inženýr.

Související zprávy