logo F1live.cz

Nechceme čekat do roku 2026, Red Bull hodláme porazit dříve, dušuje se Wolff

Archive number: M407184
© 2023 Las Vegas Grand Prix, Saturday – LAT Images
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 12. 2023

Poslední dva ročníky se nesly v plné režii Red Bullu, který své soupeře k ničemu vážnějšímu nepustil a zřejmě tak brzy ani nepustí. Náskok rakouské stáje se totiž místo toho, aby se postupně snižoval, neustále zvětšuje. Toto Wolff však věří, že není všem dnem konec a celek z Milton Keynes může okusit porážku ještě před změnou pravidel v roce 2026. Rodák z Vídně deklaruje, že se ji „malinovkářem“ pokusí uštědřit minimálně takový Mercedes.

Stejná pravidla jako v uplynulém ročníku budou ve Formuli 1 platit i v nadcházejících dvou sezónách, což napříč fanouškovskými tábory vyvolává značné obavy. Red Bull disponuje obrovskou výkonnostní výhodou, která se navíc neustále zvětšuje.

Příznivci za televizními obrazovkami však chtějí vidět v boji o titul pořádnou zápletku a ne neohroženou dominanci jednoho pilota, jak tomu bylo loni. Podle Tota Wolffa proto hrozí, že v případě, že bude Max Verstappen startovnímu poli kralovat takovým způsobem jako v roce 2023 i nadále, uvidíme exodus fanoušků.

„Čísla sledovanosti jsou momentálně velmi silná,“ řekl Wolff pro vybraná média. „Rosteme na sociálních sítích a jsme svědky toho, že závody bývají nabité a vyprodané. Pokud ale dění na trati nebude dostatečně poutavé, začneme přicházet o fanoušky.“

Rakušan ale říká, že Red Bull za úspěch obviňovat a trestat nelze. Naopak, je psí povinností ostatních týmů, aby se na něj dotáhli a učinili tak sport opět zajímavým.

„Kdo odvádí nejlepší práci, vyhrává. A pokud někdo odvádí mnohem lepší práci než ostatní, tak pak zvítězí 21krát a nemůžete s tím prostě nic udělat. My (Mercedes), Ferrari a všechny ostatní týmy musíme odvést lepší práci, abychom mohli konkurovat Red Bullu. Pokud se nám nepodaří pozměnit rozložení sil, tak budou pak lidé znát výsledek už před závodem.“

„I my jsme dominovali, a to s Lewisem před mnoha lety. Chcete-li dominanci zastavit, tak musíte prostě odvést lepší práci. Já osobně nechci čekat do roku 2026,“ dodal Wolff.

Související zprávy