logo F1live.cz

Wolff neustále zpochybňuje svůj přínos týmu, ale na odchod nemyslí

Archive number: M399771
© 2023 United States Grand Prix, Friday – Sebastian Kawka
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 1. 2024

Toto Wolff je známý svým pesimistickým pohledem na svět a často opakuje, že pohár vidí jako napůl prázdný, nikoli napůl plný. Od svého příchodu do Mercedesu sbíral jeden úspěch za druhým, ale nyní čelí situaci, jakou při vedení tohoto týmu ještě nezažil. Jedno vítězství za dva roky ho zatím nepřimělo uvažovat o odchodu.

Vyhození Wolffa by nebylo jednoduché, protože sám vlastní třetinový podíl v závodním týmu. Spolu s automobilkou Daimler a INEOSem, kteří jsou dalšími akcionáři týmu, hledají řešení, která umožní návrat Mercedesu na trůn. Významně se na tom podílí i věčný pesimista Toto Wolff, který však o ukončení působení v Mercedesu rozhodně neuvažuje.

„Ne, nemyslím na to, protože si myslím, že stále mohu přispět týmu ve své oblasti působení, kterou je schopnost udržet tým pohromadě, i když jsem někdy emotivní,“ řekl Rakušan pro PlanetF1.com. „Lidé v týmu mě však znají velmi dobře a vědí, že v neděli večer prožívám tyto těžké chvíle.“

„Mohu této organizaci přispět. Bohužel, nenašel jsem nikoho, o kom bych řekl, že má více energie, větší tah na branku, více dovedností – všechny tyto vlastnosti jsou podle mě důležité pro šéfa týmu a generálního ředitele,“ říká Wolff.

Ten také dostal otázku, zda si stanovil nějaké cíle, které by chtěl dosáhnout dříve, než začne uvažovat o konci. „Už jsme zažili, kdy šéf týmu nebyl na vrcholu – například Ron Dennis nebo Frank Williams – a v takové situaci se nechcete držet u kormidla za každou cenu,“ řekl rodák z Vídně.

„V roce 2012 jsem se chtěl stát šéfem Williamsu. Nakonec jsme to dělali dva a společně. Stal jsem se výkonným ředitelem a určitým způsobem jsem si to vynutil, protože jsem Frankovi řekl: ‚Chci to tady řídit a respektuji vás‘. Mám pocit, že se nikdy nedostanu do takové situace,“ řekl Wolff.

„Vždy zkoumám strukturu organizace směrem do budoucna. Možná to bude jinak. Možná zanikne funkce šéfa týmu nebo generálního ředitele. Možná budeme mít robustnější organizace. Jako šéf sportovního oddělení Mercedesu zodpovídám za dva a půl tisíce lidí, za motory, za šasi a za všechny ostatní programy ve společnosti Mercedes,“ dodal.

Související zprávy