logo F1live.cz

Leclerc zdůraznil slova Hamiltona: S Adrianem chce pracovat každý

Charles Leclerc
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 5. 2024

Poslední dílek skládačky pro Ferrari? Tento tým, který byl tak dlouho terčem posměšků, je i nadále obrovským lákadlem. Potvrzuje to podpis smlouvy s Lewisem Hamiltonem a potvrzuje to i skutečnost, že v současnosti je největším favoritem na zisk nejúspěšnějšího designéra všech dob. Charles Leclerc a Lewis Hamilton by ho v Maranellu přivítali s otevřenou náručí.

Sedminásobnému šampionovi se při myšlence spojení s Neweym ve Ferrari rozsvítily oči. S geniálním konstruktérem by rád pracoval i Charles Leclerc, který nyní rozhodně nelituje, že v zimě prodloužil smlouvu s Ferrari a netoužil po přestupu ke konkurenci. Kdyby Fred Vasseur dotáhl i příchod Neweyho, je Ferrari alespoň na papíře určitě fantastickou destinací pro každého pilota.

„Samozřejmě, že bych byl velmi rád,“ řekl Leclerc o stále hypotetickém příchodu Neweyho do Ferrari. „Podle mě je Adrian jedním z těch chlapíků v padoku, se kterými chcete pracovat v jistém okamžiku vaší kariéry. Už teď máme ve Ferrari neuvěřitelný tým. V posledních sedmi nebo osmi měsících jsme to byli právě my, kdo nejvíce pokročil. Bylo by však úžasné, kdyby se k tomuto týmu přidal ještě Adrian.“

Podobně jako pro ostatní byly novinky o odchodu Neweyho z Red Bullu překvapením i pro monackého závodníka. „Překvapilo mě to. Nečekal jsem to a byly to zajímavé zprávy, které na sociálních sítích doprovázel obrovský hluk. Viděl jsem to úplně všude,“ přiznal Leclerc.

„Zda to oslabí Red Bull? V každém týmu pracuje mnoho lidí, ale některé osobnosti se dokážou postarat o větší rozdíl. Rozhodně si myslím, že k nim patří také Adrian, což ve své kariéře už ukázal. Ať už pracoval kdekoli, jeho tým byl velmi úspěšný,“ konstatoval monacký závodník.

„Mně se to velmi těžko hodnotí, protože přesně nevím, jaká byla jeho práce v týmu. Když se však Adrian objeví na trhu, musíte tomu věnovat pozornost. Je to někdo, koho by ve svém týmu chtěl každý v padoku,“ dodal Leclerc.

Vsadit na Frédérica Vasseura se vyplatilo. Zprvu to vypadalo, že francouzský manažer přichází do týmu i proto, aby obnovil Charlesovu důvěru ve Ferrari. Nyní je Fred pánem šachovnice, který rozhoduje o přestupech největších osobností.

„Myslím si, že se nacházíme v pozitivní spirále. Fred se mnou vždy sdílí své střednědobé a dlouhodobé vize. Já mu zase říkám, co je podle mého názoru nejlepší pro tým. Pokračuje to opravdu dobře a jsem velmi spokojen s tím, jak to vypadá,“ řekl Leclerc nadšený ze situace ve Ferrari.

„Myslím si, že jsme v dobré pozici, abychom zlákali nejlepší lidi na světě. Jak jsem však řekl, už nyní máme opravdu velmi dobrý tým. V posledních sedmi nebo osmi měsících jsme udělali neuvěřitelný pokrok. Když však může tým někdo posílit, je velmi důležité, aby to učinil. Adrian je přesně jeden z těch lidí, kteří se dokážou postarat o rozdíl,“ uzavřel Leclerc.