logo F1live.cz

Pneumatiky jsou extrémně křehké, říká Piastri

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala5. 5. 2024

Oscar Piastri byl v sobotu jediným zástupcem McLarenu ve sprintu, ve kterém dokázal přivézt body za šesté místo. Na stejné příčce se následně kvalifikoval i do závodu. Také on zmiňoval náročnou práci s pneumatikami v horkém počasí.

Před rokem v Miami oba McLareny vypadly už v Q1, dnes vystartují ze třetí řady. Vyhlídky na posun dopředu jsou však složité.

„Určitě dnes budeme schopni závodit, na druhé straně, Ferrari bude zřejmě o něco rychlejší. Jsme však v dobré pozici. Od auta mi ani moc nechybí, jsem s ním poměrně spokojený,“ řekl Oscar Piastri, který má nasazenou polovinu z balíku vylepšení, které britský tým přivezl do Miami.

Něco naznačil už sprint, ve kterém Australan zůstal na šestém místě za Carlosem Sainzem a Danielem Ricciardem. „Daniel velmi dobře bránil, já jsem zůstal zaseknutý za ním a Carlosem. Nemohl jsem s tím moc dělat. Ve špinavém vzduchu bylo obtížné využít naší rychlost.“

V kvalifikaci se papájoví nepřiblížili k potenciálu, který ukázali v pátek. Zaostali za Ferrari i Red Bullem, ale jsou před svými přímými konkurenty Mercedesem i Aston Martinem.

Třetí část kvalifikace byla i pro Piastriho náročná. „Trať se nijak výrazně nezlepšovala, ve druhém pokusu bylo těžké najít nějaký čas. Pneumatiky jsou extrémně křehké. Pokud zatlačíte příliš, je to u jednoho kola konec hry. Jinak jsem však spokojen. Během celé kvalifikace jsem byl konzistentní. Nemyslím si, že v autě toho bylo mnohem víc,“ doplnil Oscar Piastri.

I v samotném týmu očekávali po pátečních náznacích o něco více. „Věřili jsme v něco víc, zvláště po výkonu z pátku, ale máme potenciál pro dobrý závod. Rychlost Oscara ze sprintu nám dodává povzbuzení pro neděli,“ prohlásil Andrea Stella, šéf týmu.