logo F1live.cz

Hamilton večeřel s prezidentem Ferrari. O všem jsem věděl, tvrdí Wolff

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár14. 10. 2023

Lewis Hamilton byl nedávno spojován s přestupem do Ferrari, ale poté, co podepsal novou smlouvu s Mercedesem, všechny spekulace rychle zmizely. Pravdou však je, že sedminásobný šampion byl s týmem z Maranella alespoň v minimálním kontaktu, což nakonec přiznal sám závodník, tvrdíc, že o všem prý věděl i Toto Wolff. Rakušan tuto informaci v nejnovějším rozhovoru potvrdil.

Mercedes si před několika týdny zajistil služby obou svých závodníků na další dva roky. Zatímco v případě George Russella to byla hotová věc, v souvislosti s Lewisem Hamiltonem se média uchýlila k několika spekulacím.

Nejčastěji spojovali jméno vítěze celkem 104 velkých cen s italskou Scuderiou. Ačkoliv většina fanouškovské komunity považovala články na toto téma za nic víc než novinářskou „kachnu“, časem se ukázalo, že na této informaci něco pravdy bylo.

Hamilton totiž po prodloužení smlouvy se stříbrnými šípy přiznal, že s nejúspěšnějším týmem všech dob vedl několik „nerelevantních rozhovorů“ a dokonce se setkal i s prezidentem Ferrari Johnem Elkannem na neformální večeři, o čemž měl být v době konání informován i Toto Wolff.

„Při prodloužení smlouvy došlo k mírnému zpoždění, ale bylo jasné, že to skončí takto a Lewis zůstane u nás,“ vyjádřil se pro italskou Gazzettu dello Sport rodák z Vídně. „On a já jsme vždy mezi sebou naprosto upřímní.“

„Před časem mi řekl: ´Setkal jsem se s Johnem Elkannem na večeři, ale věz, že nikam nejdu.´ A když jste psali o rozhovoru mezi ním a Ferrari, varoval mě: ´Toto, nevedu žádná jednání.´ Chápu však fámy, které se objevily,“ poznamenal Wolff.

„K prodloužení smlouvy došlo až po šesti měsících (od začátku jednání, pozn. red.), ale to jen kvůli marketingovým a sponzorským důvodům. V mysli jsem nikdy ani na vteřinu nepochyboval o tom, že dojde k podpisu smlouvy.“

„Také jsme na dvě sezóny podepsali Georgea, který je budoucností tohoto týmu, vyrostl v Mercedesu a je další generací po Hamiltonovi. Těšíme se na to,“ dodal na závěr 51letý Rakušan.