logo F1live.cz

Pérez už hodil Mexiko za hlavu: V Brazílii se chci chopit příležitosti, říká

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár1. 11. 2023

Sergio Pérez chtěl na domácí GP Mexika ukončit několik závodů trvající šňůru bez pódiového umístění, ale nakonec ukončil akorát tak svůj závod, a to přibližně osm set metrů po startu. Nyní se obdobnými vyjádřeními o zmrtvýchvstání, jako před týdnem, prezentuje znovu. Naplní se jeho slova alespoň tentokrát?

Po skvělém startu do závodu v Mexiku se Pérez rozloučil s účinkováním na domácí půdě už v první zatáčce úvodního kola, když začal do šikany zatáčet příliš brzy a po přímo začátečnické chybě kolidoval s Charlesem Leclercem.

Pohled na aktuálně druhého muže šampionátu jezdců byl po nehodě žalostný. Namosuřený Pérez se hned několikrát vyzuřil na volantu, přičemž bylo zřejmé, že je s nervy na konci. Po pár dnech od inkriminovaného momentu však tvrdí, že hodil celou věc za hlavu a pozornost plně upřel na následující závod v Brazílii, kde hodlá – jak jinak – zaznamenat dobrý výsledek.

„Mexiko bylo pro mě zničující, ale takové věci se v tomto sportu stávají,“ vyslovil se Sergio Pérez. „Nemůžete si dovolit myslet na to, co by bylo, kdyby bylo. Chtěl jsem víc než cokoli jiného vyhrát svůj domácí závod, ale už to nevrátím, a proto se plně soustředím na udržení si druhého místa v šampionátu.“

Co na splnění tohoto cíle Pérez v Brazílii potřebuje, je snad všem jasné – podat alespoň mírně nadprůměrný výkon a skončit po přibližně dvou měsících na pódiu.

„Potřebujeme, aby nám během brazilského víkendu všechno klaplo,“ řekl 33letý závodník. „Jsem přesvědčený o tom, že jsme schopní (Pérezova strana garáže, pozn. red.) dosahovat dobrých výsledků. Minulý víkend jsem měl pocit, že věci jdou směrem, kterým chceme, aby šly, že se v autě cítím pohodlněji, a že práce, kterou jsme společně s týmem odvedli, se z hlediska nastavení a výkonu začíná vyplácet.“

„Brazílie je ale úplně jinou výzvou než Mexiko, ačkoliv je tam ježdění vždy zábavné. Tento víkend budeme mít dvě příležitosti získat body, a proto chceme, i přesto, že jsou sprintové víkendy z hlediska nastavení náročné, z této příležitosti vytěžit co nejvíce,“ dodal Pérez.