logo F1live.cz

Sainz jen mávl rukou nad Russellovými stížnostmi ve vysílačce: On to dělá často

George Russell
© Twitter/Mercedes
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková31. 10. 2023

George Russell je známý svými stížnostmi ve vysílačkách a komentováním ostatních jezdců. Naposledy jsme byli svědky takovéto situace během závodu v Mexiku, kdy se pilotovi Mercedesu nezdála obrana Carlose Sainze. Ten se proti tomu ohradil.

Sainz byl po restartu závodu nucen bránit se proti Russellovi, který na něj zezadu útočil. Pilot Mercedesu se následně přes týmovou vysílačku stěžoval, že Sainz při obranných manévrech na rovince „kličkoval“.

Španěl však nakonec Russellovy útoky úspěšně odrazil a udržel si tak konečné čtvrté místo, zatímco Brit klesl na šestou pozici poté, co nedokázal za sebou udržet Landa Norrise. „Jednou jsem udělal pohyb, a to těsně před brzděním, což pravidla povolují. Nemůžete to udělat jen během brzdění,“ řekl Sainz na okraj Russellových poznámek.

„Když jste za někým, ve vysílačce si stěžujete na chlapa před vámi a doufáte, že dostane varování nebo pětisekundový trest, protože to pro vás bude výhodné. Je to tak vždy, každý to dělá. George to dělá často,“ myslí si pilot Ferrari.

Ačkoliv Sainz startoval z první řady, očekával, že vzhledem k závodnímu tempu Red Bullu a Mercedesu bude nevyhnutelné, že v pořadí klesne. O to cennější je, že se mu podařilo za sebou udržet alespoň Russella.

„Upřímně řečeno, když se podíváte na tempo, které měli Max a Lewis, bylo otázkou času, kdy skončí před námi. Jednoduše jsou mnohem rychlejší než my, tak trochu jsme očekávali, že budou mít výbornou rychlost,“ dodal pilot Scuderie.