logo F1live.cz

Piquet radí Sainzovi, aby si vybral Mercedes: V Red Bullu bude za Maxem

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 4. 2024

Jezdecké složení pro sezónu 2025 se nám pomalu tvoří. Nejlukrativnější místa jsou otevřena v Red Bullu a Mercedesu, se kterými se nejčastěji pojí Sergio Pérez, Carlos Sainz a Andrea Kimi Antonelli. Španělský závodník má na stole nabídku od Audi, ale rozhodl se počkat. Je zřejmé, že čeká na rozhodnutí Red Bullu a Mercedesu. Trojnásobný mistr světa Nelson Piquet mu však nedoporučuje přestup do první jmenované stáje.

Co byste dělali na místě Carlose Sainze? On sám již vyjádřil lítost nad tím, že musí opustit Ferrari. Kdyby tedy mohl vybrat, zřejmě by si zvolil setrvání v červených barvách. Bohužel pro něj zůstávají „jen“ Red Bull, Mercedes nebo Audi. Samozřejmě je otázkou, zda se mu podaří dostat do jednoho z prvních dvou jmenovaných týmů. Kdyby si ale mohl vybrat, podle trojnásobného mistra světa Nelsona Piqueta by měla být volba jasná.

„Každý považuje Mercedes za lepší volbu, i když jsou zde jezdci, kteří si řeknou: ‚Dobře, raději budu končit druhý v autě jako Red Bull, než jezdit za Audi nebo Alpine.‘ McLaren nemá pro Sainze volné místo, takže to nepřichází v úvahy. Mercedes je však obrovská firma,“ řekl Piquet pro podcast Pelas Pistas.

„Je to jeden z největších týmů a pravděpodobně mluvíme o jedné z největších struktur současnosti. Mají tam Tota Wolffa, který chce nade vše opět vyhrávat tituly. Víme, že tento tým se dříve či později vrátí na vrchol,“ prohlásil trojnásobný mistr světa.

Ale co Red Bull? Kdybyste byli Carlos Sainz, vybrali byste si raději Red Bull nebo Audi? „Pokud jsem ve Ferrari, nemůžu jít do Red Bullu, protože bych končil za Maxem. Raději pojedu do Mercedesu. Myslím si, že to spíše dává smysl,“ řekl Piquet.