logo F1live.cz

AMuS: Sainz si v Audi vydělá lépe než v Red Bullu

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 4. 2024

Po Fernandovi Alonsovi si svou dlouhodobou budoucnost ve Formuli 1 zajistil další veterán. Nico Hülkenberg, který se nedávno obával, zda se vůbec vrátí do nejvyšší motoristické třídy, má v kapse víceletou (podle některých zdrojů tříletou) smlouvu s Audi. Německá automobilka dělá první kroky ve Formuli 1 a pokračuje v budování svého ambiciózního projektu.

Šéf Audi Andreas Seidl má na svého krajana jen ty nejkrásnější vzpomínky, když oba vyhráli v roce 2015 legendární 24hodinovku v Le Mans. I když se říkalo, že bývalý šéf McLarenu má Carlose Sainze jako prvního na svém seznamu, očividně měl velký zájem i o Hülkenberga.

Německý magazín Auto Motor und Sport uvádí, že Seidl ho chtěl mít v Sauberu už letos, ale Haas měl ve smlouvě opci na jeho služby, kterou z pochopitelných důvodů uplatnil, aby ho udržel v týmu i druhý rok. Po této sezóně už přestupu nic nebrání.

Největší otázkou prozatím zůstává, co bude s Carlosem Sainzem? Už to není ani tak mediální spekulace, ale spíše všeobecně známý fakt, že Audi má o služby španělského závodníka velký zájem. V posledních týdnech se pošeptávalo, že Němci dali Sainzovi ultimátum, aby se rozhodl do konce dubna. Pokud to byla pravda, tento úmysl Seidlovi nevyšel.

„Původně chtěli Španěla dotlačit, aby podepsal kontrakt co nejrychleji. Nyní se však rozhodli počkat. Když Fernando Alonso prodloužil smlouvu s Aston Martinem, situace na trhu se stala jasnější. S Hülkenbergem přitom mají solidní základ, který snižuje tlak na Audi u vyjednávacího stolu,“ uvedl Auto Motor und Sport.

Sainzovy možnosti se v podstatě zredukovaly na Red Bull a Mercedes, což podle AMuS „není tak atraktivní, jak se zdá“. V Red Bullu ještě ani nevědí, jestli místo po boku Maxe Verstappena bude volné. „Verstappen pravděpodobně setrvá minimálně další rok vzhledem k nedostatku alternativ. Mocenský boj v týmu se také uklidnil. Holanďanovou prioritou je obhajoba titulu,“ píše Auto Motor und Sport.

„Sergio Pérez možná nemá smlouvu na rok 2025, ale Mexičan momentálně zažívá svou nejlepší sezónu v Red Bullu. V současnosti neexistuje důvod k jeho nahrazení. A co víc, s výjimkou Verstappena dostávají piloti Red Bullu v podstatě základní platy s dobrými výkonnostními bonusy. Sainz si v Audi víc vydělá a nemusí tam čelit Verstappenovi,“ uvedl AMuS.