logo F1live.cz

Sainz prý neodmítl Audi: Není na tom špetka pravdy

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 5. 2024

Mnohé indicie naznačují, že Audi s velkou pompou vlétlo na letošní přestupový trh. Andreas Seidl si očividně řekl, že německá automobilka bude pánem svého osudu a začala ve velkém jednat s jezdci. V případě Nica Hülkenberga zaznamenal německý manažer stoprocentní úspěch, v případě Carlose Sainze zatím ne. Podle některých jazyků si Němci vyslechli od „Chilliho“ definitivní „ne“, ale to rodák z Madridu rezolutně popřel.

Byl to jeho krajan a komentátor televize DAZN Antonio Lobato, který ve čtvrtek prohlásil, že Sainz odmítl Audi. „Audi a Sauber už brzy oznámí, kdo doplní Nica Hülkenberga v kokpitu týmu v roce 2025. Carlos Sainz se rozhodl nepřijmout nabídku a vůbec se nevyjádřil ve stanoveném termínu,“ prohlásil španělský komentátor na sociálních sítích.

V ostatních týdnech se objevily spekulace, podle kterých měl španělský závodník od Audi časově ohraničenou nabídku. On se však odmítl zavázat do konce dubna a raději si chtěl počkat, jak se vyvine situace na trhu. Podle některých to Audi akceptovalo, ale svou nabídku nestáhlo, podle jiných doplní Hülkenberga v roce 2025 jiný jezdec.

„Ne, není to pravda. Není na tom ani špetka pravdy,“ prohlásil Sainz před novináři v Miami. „Jak jsem řekl dříve, určité věci nezávisí plně na mně a musíme si počkat. To ovšem neznamená, že se dění zcela zastavilo. Pokračujeme v rozhovorech a posouváme dopředu, co můžeme posunout.“

„Součástí toho všeho je však čekání. Jak už jsem řekl vícekrát, čekání je nezbytné, aby se lidé rozhodli,“ dodal Sainz.

Jako vždy je však klíčové načasování. Audi asi nebude čekat do prosince, než se Carlos konečně rozhodne. Nikdo mu tedy nic negarantuje. „Ne, jediné záruky mám ode mě samotného. Chci se správně rozhodnout. I proto to trvá trochu déle a i proto chci vidět všechny dostupné možnosti, než udělám nějaké zásadní rozhodnutí,“ prohlásil Sainz.

„Nicův přestup do Audi dává dokonalý smysl pro obě strany. Podle mě je to skvělý jezdec a viděl jsem jeho talent. Je to pro ně skvělý podpis a gratuluji jim, protože si v Haasu počíná skvěle,“ dodal španělský závodník.

Audi bychom tak neměli vyloučit. Nezapomeňme, že důležitou součástí automobilky je i jeho táta, který dokáže velmi úspěšně tahat za nitky. Sainz vyzdvihl úspěchy Audi ve světě motorsportu a připomněl, že i kdyby skončil v jiném týmu, rozhodně to neznamená, že by německé automobilce nevěřil.

„Od mého otce uslyšíte jen samou chválu na adresu Audi, na jejich projekt a jak je přesvědčen, že jednoho dne dojdou ve Formuli 1 až na vrchol,“ řekl Sainz. „Když se podíváte na projekty Volkswagenu – nezáleží, jestli mluvíme o Porsche, Audi nebo dalších –, tak pokaždé dokázali zvítězit. Myslím si, že je to velmi důležitý klad, který musíte vzít v úvahu.“

„Součástí mého rozhodnutí je však mnohem více faktorů. Opravdu doufám, že Audi v budoucnu dokáže bojovat o vítězství, protože tak by se do boje v čele dostalo další auto a další velká značka. Přeji jim jen to nejlepší, i když jsem se ještě nerozhodl, jestli jsou pro mě jednou z možností, nebo ne,“ dodal Sainz.