logo F1live.cz

Audi je unikátní příležitost, přiznává Hülkenberg

Nico Hülkenberg
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 4. 2024

Historický příchod Audi do Formule 1 se nám začíná zhmotňovat dvacet měsíců před oficiálním spuštěním továrního týmu. Projekt pod vedením Andrease Seidla nenechává nic náhodě a na jezdeckém trhu je německý manažer velmi agresivní. Svědčí o tom také podepsání Nica Hülkenberga.

Plán Audi je jasný: své piloty chce v Sauberu již v roce 2025, aby si zvykli na tým a jeho fungování. Základy a procesy musí být položeny dávno před rokem 2026 a tomu se podřídilo i řešení jezdecké otázky. V posledních týdnech se hodně mluvilo o nátlaku Audi a lukrativní nabídce automobilky Carlosu Sainzovi, které i podle slov Helmuta Marka silně promluvily na jezdeckém trhu.

Španělského závodníka zatím Audi nezískalo, ale služby Nica Hülkenberga si již dokázalo zajistit. „Vracím se do týmu, se kterým jsem pracoval v roce 2013 a mám pěkné vzpomínky na silného týmového ducha ve Švýcarsku. Reprezentovat Audi je něco velmi speciálního. Německá automobilka vstupuje do Formule 1 s velkým odhodláním, což je jedinečná příležitost,“ uvedl při svém přestupu německý závodník.

„Je pro mě velká čest, že mohu reprezentovat tovární tým takové značky s pohonnou jednotkou vyrobenou v Německu,“ dodal nadšeně Hulk.

Ten se v týmu spojí se svým krajanem a starým známým Andreasem Seidlem, se kterým v roce 2015 zvítězil s Porsche na 24 hodin Le Mans. Nyní spojí síly při dalším velkém německém projektu. „Rozhovory s Andreasem Seidlem a Oliverem Hoffmannem byly plné důvěry, uznání a vzájemného pochopení společných cílů,“ uvedl Hülkenberg.

Radost má také Seidl, který však podle slov mnoha reportérů ještě nedosáhl svého největšího cíle. Tím je podepsání Carlose Sainze. Tomu prý už předložil lukrativní nabídku, ale španělský závodník očividně čeká, co udělají Red Bull a Mercedes. Audi však již má svého prvního pilota.

„Jsme velmi rádi, že v roce 2025 přivítáme Nica opět v Hinwilu. S jeho rychlostí, odhodláním a týmovou prací bude důležitou součástí transformace našeho týmu a projektu Audi v F1,“ prohlásil Seidl.

„Od první chvíle jsme cítili oboustranný zájem a vůli vybudovat společně něco dlouhodobého. Nico je silná osobnost a jeho přínos na profesionální i osobní úrovni nám pomůže dosáhnout pokroku při vývoji monopostu i při budování týmu,“ dodal Seidl.