logo F1live.cz

RacingNews365.com: Sainz má od Audi časově omezenou nabídku

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 4. 2024

Chce mít Audi podepsané smlouvy se svými piloty více než rok a půl před příchodem do Formule 1? Podle portálu RacingNews365.com ano. Čerstvě jmenovaný generální ředitel Audi F1 Andreas Seidl je prý na přestupovém trhu velmi aktivní a momentálně má podle jmenovaného zdroje na čele svého seznamu dvě jména – Carlose Sainze a Nica Hülkenberga.

Oba jsou s německou automobilkou spojováni dlouhodobě. Německý závodník by pravděpodobně smlouvu s Audi podepsal okamžitě, ale se Sainzem to není tak jednoduché. Zřejmě mu příliš nevoní možnost přestupu do týmu, který momentálně nedokáže ani jen vyměnit pneumatiky na svých monopostech a Audi přikývne jen v případě, že se mu zavřou dveře do lepších týmů.

Podle portálu RacingNews365.com je Andreas Seidl momentálně uprostřed vyjednávání se svými potenciálními jezdci. „Portál RacingNews365.com již dříve avizoval, že Nico Hülkenberg je vysoko na seznamu Audi a na tom se nic nezměnilo. Německý závodník podává v Haasu dobré výkony, má obrovské zkušenosti a status jezdce, který dokáže pomoci inženýrům při vývoji auta,“ avizuje RN365.com.

„Carlos Sainz je také vysoko na seznamu Audi… Seidl by udělal vše, aby ho přivedl do týmu. Němec v minulosti pracoval se Sainzem v McLarenu, takže ví, co od něj může očekávat. Nechce na něj však čekat věčně a podle spekulací doručil Sainzovi ‚ultimátum‘, že musí podepsat nejpozději do konce dubna, ale není vůbec jisté, že se tak stane,“ uvádí RacingNews365.com, přičemž připomíná otevřené možnosti v Mercedesu a Aston Martinu.

Bez místa jsou i dva současní piloti Sauberu, kteří by měli být také přirozenou alternativou pro Audi. Oba se samozřejmě projektu nebrání, ale jsou pro německou automobilku ideálními možnostmi? „Deset procent prodaných Audi se vyváží do Číny. Vzhledem k výkonům a pozadí je Čou nadále v pozornosti Audi. On i Bottas udělají vše, aby v roce 2024 podávali co nejlepší výkony,“ uvádí RN365.com.

„Ostatní jezdci se momentálně nezdají být ve hře. Esteban Ocon a Pierre Gasly již poslali své manažery, aby jednali s Audi, ale musí být považováni za outsidery na místo v týmu německé automobilky,“ dodává známý portál.