logo F1live.cz

Vítězství Mercedesu v šampionátu by Rosberga potěšilo, to Hamiltonovo už o něco méně

Lewis Hamilton oslavuje titul
© Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár22. 11. 2023

Lewis Hamilton se z vítězství netěšil už celé dva roky. Negativní série nejúspěšnějšího závodníka všech dob by se však podle Nica Rosberga mohla již brzy skončit. Mistr světa z roku 2016 totiž očekává, že se Mercedes se sedminásobným šampiónem v čele brzy výkonnostně zvedne a po letech znovu promluví do boje o titul.

Mercedes okupuje v Poháru konstruktérů druhou příčku a sem tam zaznamená nějaké to podium. O vítězství však bojuje opravdu jen sporadicky – pokud vůbec. Takový Hamilton nevyhrál už druhou sezónu po sobě, což bylo ještě před pár lety naprosto nepředstavitelné.

Přestože jsou „stříbrné šípy“ v současnosti jen odstínem svého někdejšího já, začíná německému týmu svítat na lepší časy – tedy alespoň podle Rosberga. Bývalý závodník Mercedesu se totiž domnívá, že se jeho někdejší zaměstnavatel systematicky zlepšuje, a v tomto ohledu o něj strach nemá. Větší vrásky na čele mu dělá jeho konzistence.

„Svědky záblesků brilantnosti Mercedesu jsme mohli být poměrně nedávno,“ vyjádřil se pro The Daily Mail Nico Rosberg. „Co však Mercedesu chybí je konzistence. Podívejte se ale na to, co předvedli v Austinu. Snažili se tam dosáhnout vítězství a během víkendu měli nejrychlejší auto.“

„Můžeme tak vidět, že autu začínají rozumět. Jejich problém spočívá v tom, že jim nadále chybí konzistence a stejně tak rychlost na rovinkách. Začínají ale věcem přicházet na kloub,“ zdůraznil 38letý Němec, který věří, že Mercedes může již v dohledné době zabojovat o vítězství v šampionátu. „Věřím ve schopnosti Mercedesu, a to proto, že jsem byl jeho součástí. Vím, jací jsou silní. Jsou to ti samí lidé (co předtím).“

Na otázku, zda by byl šťastný, kdyby Mercedes získal zmíněný titul právě s Lewisem Hamiltonem, odpověděl diplomaticky: „Byl bych šťastný, kdyby vyhrál Mercedes, protože je to moje bývalá závodní rodina. Co se týče Lewise, jsem neutrální. Přeji si jen skvělý a vyrovnaný šampionát a to, aby ho vyhrál nejlepší z nejlepších. V tomto ohledu zaujatý nejsem,“ zakončil Rosberg.

Související zprávy