logo F1live.cz

Jsme na tom lépe než ve Vegas, zní z McLarenu

Lando Norris, McLaren MCL60
© Lando Norris, McLaren MCL60
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl24. 11. 2023

McLaren se po nevydařeném víkendu v Las Vegas dostal pod tlak ze strany Aston Martinu v boji o čtvrté místo Poháru konstruktérů. V Abú Dhabí potřebuje zabrat, a po pátku to zatím vypadá tak, že bychom mohli ‚papájové‘ opět vidět v boji o přední místa.

Lando Norris v prvním tréninku přenechal svůj monopost Patovi O’Wardovi, ve druhém tréninku stihl kvůli přerušením jen 18 kol. Odjel však druhý nejrychlejší čas a má důvod na mírný optimismus.

„Auto bylo dost rychlé, i když pole je blízko k sobě a v kvalifikaci to bude velmi těsné. Velmi rychle jsem se do toho dostal, což je vždy důležité, když vynecháte první trénink. Na pár věcí se ještě podíváme, ale auto podává dobrý výkon,“ řekl Lando Norris.

Britský pilot se pokusí zapomenout na tvrdou nehodu z Las Vegas a určitě chce uzavřít sezónu stylově. Tedy vlastně tak, jak se McLaren prezentoval ve druhé polovině ročníku, kdy pravidelně obsazoval pódiová umístění.

„Myslím si, že jsme v dobré pozici, v mnohem sebevědomější a komfortnější než ve Vegas. Akorát jsem odjel asi tak nula dlouhých jízd, takže v tomto trochu zaostávám. Bude to fakt těsné. Jedna či dvě desetiny mohou v kvalifikaci znamenat pět či šest pozic. Nezáleží na tom, jestli jste v pátek na prvním nebo posledním místě, jde o snahu najít malé věci, které by mohly v sobotu přinést velký rozdíl,“ doplnil Norris.

Oscar Piastri dal v pátek dohromady 43 kol, v prvním tréninku byl šestý, ve druhém desátý. Držitel nejrychlejšího kola z Las Vegas se na místě, kde oslavoval svůj titul ve F2, zatím cítí dobře.

„Auto vypadá konkurenceschopně, je to dobrý start do víkendu. Myslím si, že Q3 je pro sobotu naše minimum. Lando ve druhém tréninku ukázal naši rychlost a jsem si poměrně jistý, že pokud všechno poskládám dohromady, může se mi to také podařit. Dnes jsme asi neviděli plnou rychlost Red Bullu, ale věřím, že můžeme opět bojovat v čele,“ prohlásil Oscar Piastri.