logo F1live.cz

Vrátí se Michael Masi? Pokud se naskytne správná příležitost, tak ano, připustil Sulajem

Michael Masi
© Twitter/F1
Tomáš Masár
Tomáš Masár29. 11. 2023

Mnohými vychvalovaný, jinými nenáviděný. Takový je Michael Masi, bývalý závodní ředitel, který hrál v závěrečném dějství šampionátu 2021 nemalou roli. Kvůli kontroverznímu činu, kdy restartem závodů ignoroval přesně stanovené procedury a tím připravil Lewise Hamiltona o titul, se musel Australan s královnou motorsportu před časem rozloučit. Nyní existuje šance, že se do ní opět vrátí. Potvrdil to totiž ten nejpovolanější, prezident FIA Mohamed bin Sulajem.

Kontroverzní vyvrcholení ročníku 2021 se sebou přineslo spoustu radosti na jedné straně a hořkou pachuť v ústech na straně druhé. Pořádně naštvaní fanoušci Lewise Hamiltona se nedokázali s prohrou svého miláčka vyrovnat, a to ne dny ani týdny, ale celé měsíce.

Přesvědčil se o tom i Mohamed bin Sulajem, který se své funkce ujal až v roce 2022, ale část fanouškovské obce na něm stejně nenechala nitku suchou. „Lidé se mi dokonce vyhrožovali, že mě zabijí, protože jsem měl tu moc změnit výsledky,“ nechal se slyšet 62letý Emirátčan.

„Neustále se omlouvám, ale nemohu se omluvit za něco, co se stalo ještě před mým nástupem do funkce,“ řekl Sulajem pro PA Sport.

Ještě horší a zejména početnější zprávy než Sulajem obdržel Michael Masi, strůjce celé aféry. „Ten chudák byl (opakovaně) napaden a zneužíván. Michael Masi si prošel peklem,“ nechal se slyšet rodák z Dubaje, který přišel s nečekaným návrhem.

„Dobře, omluvím se, ale přivedu zpět Michaela Masiho. Myslíte si, že tak to bude správné? Pokud uvidím, že bude existovat pozice, kterou bude FIA potřebovat zaplnit a Michael Masi bude vhodným kandidátem, tak ho přivedu zpět,“ slíbil Sulajem.