logo F1live.cz

Ideální jezdecká sestava podle Günthera Steinera: Verstappena doplňuje Rakušan

Niki Lauda
© McLaren/Twitter
Tomáš Masár
Tomáš Masár19. 1. 2024

Günther Steiner v jednom z nejnovějších rozhovorů prozradil, ze kterých dvou jezdců by sestávala jeho ideální jezdecká sestava. Tyrolčan by si do týmu nepřekvapivě vybral úřadujícího šampiona Maxe Verstappena, kterého by doplnil zesnulý Niki Lauda.

Steiner, s nímž před několika dny ukončil spolupráci americký Haas, by do svého vysněného týmu obsadil dva trojnásobné mistry světa – Maxe Verstappena a Nikiho Laudu.

O to, kdo by byl v takovém případě týmovou jednotkou, se držitel italského a amerického občanství nepodělil. Z uvedeného však vyplývá, že navrch by měl o něco přece jen Verstappen.

„Vybral bych si Maxe (Verstappena) a Nikiho Laudu,“ uvedl na Autosport International Günther Steiner. „Ve své době byl závodníkem, který i přesto, že nebyl (vždy) nejrychlejší, dosahoval dobrých výsledků a kromě toho s ním byla zábava.“

Po hypotetické otázce obdržel Steiner otázku o něco záludnější: Kdo z dvojice závodníků Haasu si v roce 2023 počínal lépe? Na toto téma Tyrolčanovi dvakrát do řeči nebylo. „Máš sestru a bratra?“ odvětil redaktorovi Steiner. „Kdybych se tě zeptal, koho máš raději, co bys mi řekl?“

„Myslím si, že oba jsou dobří jezdci. Nico v loňském roce ukázal, že v kvalifikaci je podle mě jeden z nejlepších ve Formuli 1. Na druhé straně, pokud byste dali Kevinovi dostatečně dobré auto, pohyboval by se vpředu,“ poznamenal diplomaticky Steiner.