logo F1live.cz

S Lewisem možná odejde i Bono, říká Wolff

Lewis Hamilton a Peter Bonnington
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár4. 2. 2024

Lewis Hamilton si po skončení nadcházející sezóny sbalí kufry a z Mercedesu přestoupí do Ferrari. Pravděpodobně však neobejde naprázdno. Do Maranella s ním zřejmě poputuje závodní inženýr Peter Bonnington.

Při přestupu top pilotů z týmu do týmu mění častokrát působiště i jejich závodní inženýři. Stejně by to mohlo být i v případě Lewise Hamiltona a Petera Bonningtona. „Bono“, jak zní inženýrova přezdívka, má se sedminásobným šampionem vytvořené velmi pevné pouto, a proto je pravděpodobné, že stejně jako pilot Mercedesu, i on přestoupí do Ferrari. Rozhodnutí sice ještě přijato nebylo, ale Toto Wolff si hodlá s osmačtyřicetiletým Britem brzy promluvit.

„V příštích několika měsících to (Bonův odchod do Ferrari, pozn. red.) bude předmětem diskusí,” vyslovil se šéf Mercedesu. „Zatím jsem Bona informoval pouze o Hamiltonově přestupu, na co zareagoval slovy: ´To má být prvodubenový žert?´“

O žert se rozhodně nejedná, Hamilton to myslí s odchodem smrtelně vážně. Navíc, podle portálu Formu1a.uno by do Ferrari nemusel zlanařit pouze Bona, ale hned několik špičkových inženýrů z garáže Mercedesu, jakož i jiných stájí.