logo F1live.cz

Waché má namířeno do Ferrari, tvrdí BBC

Pierre Waché
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár10. 2. 2024

Očekává se, že s příchodem Lewise Hamiltona do Ferrari se tým z Maranella posílí o několik signifikantních inženýrů z konkurenčních stájí. Jedním z nich by mohl být Pierre Waché, technický ředitel Red Bullu.

S informací o Wachého možném přestupu do Ferrari přišlo britské BBC. Renomovaný redaktor Andrew Benson uvádí, že „mnoho lidí“ v padoku je přesvědčeno o tom, že pravá ruka Adriana Neweyho „je jen krůček od toho, aby v ne příliš vzdálené budoucnosti zamířila do Itálie.“

Waché je společně s Newym jedním z hlavních strůjců úspěchu Red Bullu. Francouz je spoluautorem monopostů RB18 a RB19, které si v rukou Maxe Verstappena podmanily celé startovní pole.

Zatímco Waché možná „změní dres“, Adrian Newey se nechal slyšet, že s určitostí zůstane v Red Bulle – a to i přesto, že Christian Horner, se kterým tvoří nerozlučnou dvojku, bude pro rozesílání nevhodných obrázků podřízeným možná nucen odstoupit z pozice šéfa týmu.

V souvislosti s kauzou „Horner“ lze říci jen tolik, že k jejímu rozuzlení mělo původně dojít již v pátek. Vyšetřování však nakonec pokračuje a finální rezultát se zřejmě tak brzy nedozvíme.

“Očekávám, že by vyšetřování mohlo pokračovat i po představení v pořadí dvacátého monopostu Red Bullu, které je naplánováno na příští čtvrtek,” uvedl reportér Sky Sports Craig Slater. “A kdo ví, možná se celá kauza uzavře až po předsezónních testech,” doplnil.