logo F1live.cz

V Las Vegas onemocnělo 80 procent paddocku, tvrdí Ocon

Esteban Ocon
© Renault SAS
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 2. 2024

Premiérová Velká cena Las Vegas byla provázena tolika problémy a kontroverzemi, že si Formula 1 a organizátoři řekli, že v nové sezóně udělají všechno úplně stejně. Ano, tento závod si možná nezaslouží takové sarkastické hodnocení, ale ukazuje, jak tvrdohlavá dokáže být Liberty Media, když jde o peníze. Můžeme očekávat, že v roce 2024 se zopakují všechny absurdity, které premiéru ve Vegas provázely, ale díky roční zkušenosti ubudou problémy a kontroverze.

Pilot Alpinu Esteban Ocon kromě toho upozornil na další nemalý problém. V Nevadě se celý závodnícký život odehrával během chladných nocí. Marketingových akcí bylo mnoho a hostů ještě více, takže na konci náročné sezóny již mnohým docházely zásoby energie.

„Ano, budu dělat něco úplně jiného, to je jasné,“ odpověděl Esteban Ocon na otázku, zda nějakým způsobem přizpůsobil svou kondiční přípravu, aby se vyhnul problémům, které ho postihly na konci minulé sezóny. „Nuže, je pravda, že během víkendu v Las Vegas jsem měl smůlu. Všichni jsme se setkali s obrovským množstvím lidí a čtyři nebo pět dní v kuse jsme neviděli slunce.“

„Bylo to dost náročné a každý onemocněl. Řekl bych, že v té době onemocnělo tak 80 procent paddocku. Takže ano, v této sezóně budu dělat věci úplně jinak,“ dodal Ocon.

Ten ze žertu řekl, že všechny nemoci světa už dostal v roce 2023, takže jeho imunita je připravená na ještě náročnější rok 2024. I když kalendář se změnil a více reflektuje na problémy s častými přelety na dlouhé vzdálenosti, stále platí, že týmy a piloty čeká rekordních 24 velkých cen. Všechny čeká další těžký rok plný náročných výzev.

„Tuto zimu jsem byl dost nemocný, takže jsem si na tento rok připravil celý imunitní systém,“ řekl Ocon. „Dobře jsem trénoval, mezi závody budu trávit každý den v mém tréninkovém centru, omezím všechny zbytečnosti a soustředím se na závodní stránku.“

Francouzský jezdec přitom ještě v listopadu nemálo hromžil na náročný časový harmonogram. Uvidíme, jak se s tím popasuje v tomto roce. „Obvykle je to tak, že po skončení sezóny a návratu domů u vás propukne nemoc. V následujícím roce budeme mít o jeden nebo dva závody více. Lidské tělo však není stavěno na 23 nebo 24 závodů. Uvidíme, jak z toho celého nakonec vyvázneme,“ řekl Ocon ještě v listopadu.

Související zprávy