logo F1live.cz

Po F1 i MotoGP? Liberty Media prý převezme další prestižní soutěž

Lewis Hamilton a Valentino Rossi si vymenili motorku a auto
© Monster Energy
Tomáš Masár
Tomáš Masár28. 3. 2024

Vlastníci Formule 1 z Liberty Media hodlají po královně motorsportu převzít v pořadí druhou z prestižních motorsportovních sérií – dvoukolovou MotoGP. S informací přišlo několik portálů v čele s Motorsport.com.

Výše zmíněný portál uvádí, že jde o de facto hotovou věc. Liberty Media a Dorna Sports – současný držitel televizních práv MotoGP – měli uzavřít dohodu o odstoupení za přibližně 4 miliardy eur, a to už před několika týdny.

Původně se měl celý převod zkompletovat už před premiérovým závodem MotoGP v Kataru, ale nakonec se tak zřejmě stane v následujících dnech, těsně předtím, než se šampionát populární dvoukolové soutěže přesune do Spojených států amerických.

Kromě Motorsport.com a několika dalších motorsportovních portálů považuje celou věc za uzavřenou i Financial Times, který ovšem ve středu uvedl, že zkompletování transferu mohou ještě zabránit antimonopolní úřady.

Nestalo by se tak poprvé. F1 a MotoGP již v minulosti vlastnil jeden a tentýž majitel, kterým byl investiční fond se sídlem v Lucembursku CVC Capital Partners, a který se pod tlakem evropských antimonopolních úřadů v roce 2006 vzdal MotoGP.

Pokud by Liberty Media nakonec nebylo umožněno převzít po F1 i MotoGP, držitelům práv Dorna Sports se nabízí zájemců více než dost. Za zmínku stojí katarský investiční fond Qatar Sports Ivestments nebo TKO Group Holdings, který se pohybuje v mediálním a zábavním průmyslu.