logo F1live.cz

V tomto byznysu je klíčová pokora, upozorňuje Vasseur

Charles Leclerc a Frédéric Vasseur
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 4. 2024

I když nevede v šampionátu, Ferrari má za sebou úspěšný začátek sezóny. Fanoušci tohoto týmu už ani nepoznávají svůj tým, který se v posledních letech proslavil hlavně strategickými chybami a požíráním vlastních pneumatik. Šéf stáje Frédéric Vasseur však připomíná, že je důležité se nezbláznit.

Úvod minulé a letošní sezóny v podání Ferrari je jako noc a den. Potvrdily to všechny čtyři dosavadní okruhy, které byly svými charaktery velmi odlišné, což klukům z Maranella dodává sebedůvěru navíc. Nesmí jí však být až příliš mnoho.

„Ve srovnání s loňským rokem jsme učinili velký pokrok v rychlých zatáčkách a Suzuka je toho dobrým příkladem,“ řekl po víkendu v Japonsku šéf Ferrari Frédéric Vasseur. „Stále však máme slabiny. Řekl bych, že vždy je to trochu o kompromisu. Někde se zlepšíte a jinde ztratíte.“

„Celkově si však myslím, že když si porovnáte začátek letošní sezóny a té loňské, tak jsme učinili slušný krok vpřed. Red Bull je určitě stále před námi, ale naším cílem je dostat je pod větší tlak a s tlakem přicházejí chyby,“ dodal Vasseur.

Ferrari musí těšit, že na začátku nového ročníku předvedlo nevídanou konzistentnost výkonů. Druhou silou za Red Bullem byla Scuderia prakticky na všech čtyřech okruzích. To je skvělá zpráva před zbytkem sezóny, protože nás čekají různé typy okruhů a monopost SF-24 zatím neukázal zásadnější slabiny.

„Je to nesmírně těsné. Myslím si, že v tomto byznysu je klíčová pokora,“ prohlásil Vasseur. „V Japonsku jsme v kvalifikaci viděli čtyři týmy v jediné desetině sekundy. Musíte si pamatovat, že když něco platí jeden víkend, nemusí to platit ten následující. Příští víkend se začne opět od nuly. Musíme si to připomínat před každým závodem.“