logo F1live.cz

Alpine povolal záchranné týmy. Novým technickým ředitelem se stal David Sanchez

David Sanchez
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 5. 2024

Třetí tým za poslední rok. Přední francouzský inženýr se vrací “domů” a na “místo činu”. David Sanchez působil hned v několika předních týmech na předních pozicích, ale svoji kariéru začínal v roce 2005 v týmu Renault. Právě zde se nyní vrací jako technický ředitel.

Po dlouholetém působení ve Ferrari, kde se vyšvihl až na šéfa pro koncept monopostu, se nakrátko zastavil v McLarenu jako technický ředitel pro koncept monopostu. Dlouho tam však nepobyl a po asi čtyřech měsících se rozloučil. Jak se dalo předpokládat, takový člověk dlouho bez práce nezůstal. Před Velkou cenou Miami oznámil tým Alpine, že Sanchez se stal jeho novým technickým ředitelem.

Alpine nedávno přišel o důležité osobnosti na technickém oddělení stáje, když Enstone zamával technický ředitel Matt Harman a hlavní aerodynamik Dirk de Beer. Nový šéf Bruno Famin poté oznámil vytvoření nové struktury inspirované McLarenem a jmenoval hned tři technické ředitele. Stali se jimi Ciaron Pilbeam, Joe Burnell a David Wheater.

Každý z nich zodpovídal za svou oblast a reportoval přímo Faminovi. Nyní se každý z nich bude zodpovídat Sanchezovi, který se zodpovídá Faminovi. Alpine tak přešel opět na konvenčnější uspořádání technického oddělení s jedním šéfem.

“Jsem rád, že mohu přivítat Davida zpět v Enstone, kde v roce 2005 začínal svou kariéru. Jedná se o klíčový krok. Jako tým chceme optimalizovat naši činnost a chceme se soustředit na správné oblasti výkonnosti,” řekl po jmenování nového technického ředitele šéf stáje Bruno Famin.

“Je zřejmé, že výkonnost monopostu a vývoj se neposouvaly dostatečným tempem vzhledem k našim ambicím jako týmu. Těšíme se, že přivítáme Davida a budeme společně tvrdě pracovat na dosažení nejvyššího cíle,” řekl Famin.

Sám Sanchez ke svému jmenování řekl: “Jsem nadšený z této výzvy v Alpine. Těším se, že opět budu pracovat v Enstone, kde jsem začínal svou kariéru ve Formuli 1. V tomto týmu vždy pracovalo mnoho fantastických lidí a je zřejmé, že se zde skrývá velký potenciál, který je třeba odkrýt. Máme před sebou velkou úlohu ve snaze zlepšit výkony na trati a právě tento typ výzev mě motivuje.”