logo F1live.cz

Nechci 150 milionů, pokud mám jezdit pátý nebo šestý, vzkázal Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 5. 2024

Cítí konkurence zranitelnou kořist a snaží se ji zahnat do kouta, nebo je Red Bull nadále mocným impériem, které vládne světu? V posledních měsících se objevilo několik indicí, které poukazují na rozpad zevnitř. Odchod Adriana Neweyho rozhodně nepřesvědčí skeptiky, že Red Bull nadále nemá v brnění žádné mezery. Pilot týmu Max Verstappen však v Miami vyjádřil klíčovou podporu svému celku.

Když se konkurence předbíhá v nabídkách Adrianu Neweymu, zvědavá média kladou náročné otázky Maxi Verstappenovi. I když ho v Miami novináři přímo zasypali, Nizozemec to zkušeně zvládl a nenabídl soupeřům žádnou známku slabosti. Všichni to zkoušejí „hrozbami i penězi“, ale Max při svých odpovědích neváhal.

Toho dokonce konfrontovali s informacemi deníku The Sun, podle kterých nabízí Mercedes Verstappenovi ohromujících 150 milionů eur. Nizozemec nejenže odmítl pravdivost těchto zpráv, ale také prohlásil, že se nedívá na peníze. „Není to pravda, ale i kdyby byla a nabídli mi například 150 milionů, tak peníze pro mě nebudou rozhodující faktor při přestupu do jiného týmu. Jsem spokojený se svým platem. Pro mě je to o výkonnosti,“ prohlásil nizozemský závodník.

Přesně to mu v současnosti nemůže nabídnout Toto Wolff. Rakušanovi momentálně karty umožňují hrát jen s penězi a zárukami pro rok 2026. Nezdá se však, že by to Maxovi stačilo. Kdyby opustil Red Bull po této sezóně, s největší pravděpodobností by se tím vzdal titulu v roce 2025.

„Z vlastní zkušenosti vím, že když bojujete o páté nebo šesté místo, dost vás to podráždí. Nejdůležitější je tedy výkonnost. Všichni to vědí a i Toto Wolff to ví. V současnosti patří moje budoucnost Red Bullu,“ prohlásil Verstappen.

A nepřipadá mu zvláštní, že ho Wolff stále veřejně oslovuje jako potenciálního nástupce Lewise Hamiltona? „Ne, protože si myslím, že každý by měl zůstat optimistický a doufat. Ale v této chvíli můžu říct, že chci zůstat v týmu, protože věřím tomuto projektu se všemi jeho lidmi. Ve sportu ani v životě však nevíte, co přinese budoucnost,“ odpověděl Max.