logo F1live.cz

Výstava Formule 1 se chystá do Vídně!

F1 Exhibition
© Twitter/
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 10. 2023

Úžasný dotek s Formulí 1 a hned “za rohem”. Velká výstava Formule 1 se po obrovském úspěchu v Madridu přesouvá do hlavního města Rakouska, Vídně. Jen pár kilometrů od našich hranic můžete na ploše 3000 metrů čtverečních vidět svědectví bohaté historie nejvyšší motoristické třídy.

Výstava Formula 1 Exhibition měla svou premiéru letos v Madridu a zaznamenala ohromný úspěch. Některé exponáty byly veřejnosti představeny dokonce poprvé. Návštěvníci mohli vidět například spálený monokok Romaina Grosjeana z Grand Prix Bahrajnu 2020 a mnoho dalších exponátů a fotografií, které měly světovou premiéru v Madridu.

F1 Exhibition se stala největší dočasnou výstavou v zemi v roce 2023, takže není překvapením, že organizátoři chtějí navázat na tento úspěch. Pro české fanoušky je skvělá zpráva, že výstava se koná ve vídeňské METAStadt.

Organizátoři pro návštevníky připravili šest samostatných místností, každá s vlastním příběhem. „Once Upon A Time In Formula 1“ představuje dosud nezveřejněné fotografie nejslavnějších momentů historie Formule 1. Místnost „Drivers and Duels“ oslavuje slavné jezdce a ikonické momenty tohoto sportu. „Revolution By Design“ odhaluje průlomové inovace a budoucnost technologií. V „The Design Lab“ vás výstava zavede do továren týmů F1 a vrcholem je „Survival“, kde najdete i trosky monopostu Romaina Grosjeana. Výstava vyvrcholí v „The Pit Wall“ – fascinujícím filmovým zážitkem, který umožní fanouškům prožít největší momenty v historii Formule 1 jako nikdy předtím.

Už teď máme husí kůži jen při myšlence na množství vystavených exponátů. Jak se říká, lépe jednou vidět než tisíckrát slyšet. Doporučujeme vám navštívit zejména sociální sítě F1 Exhibition, kde najdete spoustu fotografií z madridské výstavy.

„Po úspěchu v Madridu jsme nesmírně nadšeni, že můžeme oznámit Vídeň jako druhého hostitele této inovativní výstavy. Rakousko a Formula 1 mají skvělou společnou historii, takže jsme rádi, že můžeme toto představení přenést do hlavního města Rakouska a poskytnout fanouškům v zemi další interaktivní zážitek, díky kterému si vychutnají minulost a dědictví tohoto sportu,“ řekl šéf Formule 1 Stefano Domenicali.

Předprodej vstupenek začíná v pondělí 23. října v 10:00. Oficiální prodej začíná 25. října ve stejnou dobu. Pokud máte zájem, doporučujeme sledovat i oficiálnu stránku výstavy.

Související zprávy