logo F1live.cz

Najhorší načasování červené vlajky, zlobil se Gasly

Esteban Ocon
© Renault SAS
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková31. 10. 2023

Pierre Gasly opouštěl Grand Prix Mexika bez bodů. Jezdci Alpine výrazně uškodila červená vlajka, která přišla v nejméně vhodném momentu. Jeho týmový kolega Esteban Ocon skončil před ním a zaznamenal alespoň bod. Gaslyho však může těšit alespoň to, že tři podniky před koncem sezóny má před Oconem náskok jedenácti bodů. Mezi těmito dvěma to bude určitě ještě napínavé.

Ocon sice startoval o několik míst za svým týmovým kolegou, ale okolnosti mu přály a podařilo se mu bodovat. Naopak, Gasly po závodě určitě nebyl spokojen. Zpočátku se mu podařilo dostat na deváté místo, kde zasekl se za Nicem Hülkenbergem, dokud jezdec Haasu neodjel do boxů.

Krátce po Gaslyho výměně pneumatik však nastal obrat v podobě nehody Kevina Magnussena, která způsobila červenou vlajku. „Nejhorší možný čas pro červenou vlajku,“ litoval Francouz. „Mám pocit, že první stint jsme zvládli slušně, jenom jsme na rovince nedokázali předjet Nica. Jednoduše jsme na rovince neměli rychlost, ale potom jsme se stále více odpoutávali od kluků vzadu.“

„Samozřejmě přišla červená vlajka, takže někteří měli zastávku v boxech zdarma. Júki, Alex a Esteban tím získali 20 sekund,“ zlobil se Gasly.

Jeho týmový kolega nakonec skončil více než tři sekundy před ním na desátém místě. Jezdec Alpine však vidí pozitivně, že vůbec existovala šance na zisk dvojitých bodů. „Nebylo to ideální. Ačkoliv to může být frustrující, nic s tím nenaděláme. Nevyšlo to v náš prospěch. Někdy v minulosti jsem z toho těžil, dnes to prostě nebyl náš den.“

„Je málo věcí, které bychom mohli udělat lépe. Nakonec jsem týmu řekl, že bych pravděpodobně skončil devátý a Esteban desátý. Takže jsem ztratil jen bod,“ konstatoval 27letý jezdec.