logo F1live.cz

Formula E mě zatím neláká, prohlásil Schumacher. Preferuji spalovací motory

Mick Schumacher
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár8. 11. 2023

Mnoho jezdců Formule 1 po vyhození z nejvyšší motoristické soutěže směřuje do Formule E – ale ne Mick Schumacher. Němec bude v nadcházející sezóně pravděpodobně působit ve WEC, protože ho plně elektrifikovaná odnož „efjedničky“ zatím neláká. Jak se ale říká: „Nikdy neříkej nikdy.“

Syn sedminásobného šampiona strávil ve Formuli 1 dvě sezóny – obě ve barvách Haasu, který v Schumacherovi následně ztratil důvěru a nahradil ho zkušenějším krajanem Nicem Hülkenbergem. Vítěz Formule 2 z roku 2020 se tak vzhledem k tomu, že po něm nesáhl žádný z ostatních týmů, ocitl na vedlejší koleji a nebýt Mercedesu, který mu nabídl roli rezervního jezdce, z F1 by se pravděpodobně poroučel nadobro.

Pozice rezervního jezdce se však „Schumimu“ máli a po roční pauze se proto vrací do závodního dění – ne do Formule E nebo jiné série blízké F1, jak by se mnozí domnívali, ale do WEC s týmem Alpine.

Formule E, kde působí hned několik bývalých jezdců F1, včetně Stoffela Vandoorna, Jeana-Érica Vergneho, Sébastiena Buemiho, Pascala Wehrleina, Lucase di Grassiho nebo Nycka de Vriesa, tak dává košem, i když nevylučuje, že v budoucnosti vody této soutěže přece jen možná ochutná.

„Upřímně řečeno, Formule E mě (zatím) neláká,“ vyjádřil se Mick Schumacher pro TuttoMotori. „Mám rád spalovací motory, mám rád vůni benzínu. Bohužel, Formule E není pro mě momentálně to pravé.“

„Ale kdo ví, co přinese budoucnost,“ dodal Němec. „Pokud je to směr, kterým se bude v budoucnosti ubírat vývoj, budu muset nastavit své preference trochu jinak. Ale miluji auta ze staré školy: V10 nebo V8, které voní po benzínu, jsou hlučné a probíhá v nich spalovací proces. To je něco, čoho jsem fanouškem,“ zakončil Schumacher.