logo F1live.cz

I bez té chyby by se konečný výsledek nezměnil, přiznává Piastri

Charles Leclerc, Max Verstappen a Oscar Piastri
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 11. 2023

Oscar Piastri má za sebou úspěšný den. I když poslední pokus nebyl podle jeho slov dokonalý, ani bezchybné kolo by prý na Charlese Leclerca nestačilo. A protože ho nakonec komisaři omilostili od podezření z blokování soupeře, odstartuje ze třetího místa.

I když se rodák z Melbourne už tradičně nevyhnul přiznáním vlastních chyb, na konci dne byl s výsledkem i s výkonem spokojený. Podarilo se mu porazit týmového kolegu, který sice měl rozjeté lepší kolo, ale po jezdecké chybě se na to už nikdo ptát nebude. I když i Piastri mohl zajet lépe, sám říká, že by to nestačilo ani na druhé místo.

„Nevím, kolik jsem tam ztratil času, ale nemyslím si, že bez té chyby by výsledek vypadal jinak,“ řekl Piastri po skončení kvalifikace televizi Sky. „Jsem celkem spokojený. Byl to trochu chaotický víkend, ale když na tom nejvíce záleželo, dokázal jsem téměř všechno poskládat dohromady.“

„Těžko říct, jak na tom budou všichni v neděli. Nikdo nedostal možnost si pořádně vyzkoušet závodní simulace. Myslím si ale, že můžeme být sebejistí. Závodní tempo v této sezóně snad nebylo větším otazníkem, zvláště při standardním formátu víkendu. Musíme si počkat a uvidíme,“ dodal australský mladík.

Jeho tým stále bojuje o čtvrté místo Poháru konstruktérů, ale při pohledu na výsledky kvalifikace se nezdá, že by se v McLarenu měli čeho obávat. Lando Norris a Oscar Piastri startují v nejlepší pětce, zatímco Aston Martiny najdeme na devátém a třináctém místě. S jedenáctibodovým náskokem se nezdá, že by muži v oranžovém měli koukat přes rameno a raději by chtěli útočit na stupně vítězů.

„Myslím si, že můžeme být sebejistí. Máme před nimi slušný náskok a naše tempo je velmi dobré, takže bychom měli být schopni udržet je za sebou,“ řekl Piastri, kterého se ještě na závěr zeptali na incident s Gaslym. V době rozhovoru ještě nebyl známý výsledek vyšetřování a sám Oscar v té době neměl k případu moc co dodat. „Upřímně, neviděl jsem to, takže se musím podívat na opakované záběry,“ odpověděl.

Související zprávy